Un llibre recull l'obra d'Albert Vives

La presentació oficial serà el 27 de setembre, a les 19.30 hores, a la sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell

Albert Vives, impulsor de moltes iniciatives de caràcter cultural, serà el protagonista de la presentació del llibre que recull la seva obra i que es durà a terme el 27 de setembre a la sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell, a les 19.30 hores, amb la participació del Cor Caterva.

L'acte serà presidit pel copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i hi intervindran el coordinador de l'obra 'Mn. Albert Vives i Mir, el poeta, el músic i una persona amant del seu país', Benigne Marquès; un dels col·laboradors de l'obra de Marquès, Manuel Pal, i el músic Joan Benavent, que ha tingut cura de la investigació i edició de les cançons populars recollides i harmonitzades per Vives.

Tal com ha informat el Bisbat d'Urgell aquest dimecres a través d'un comunicat, l'obra recull la vida, la seva tasca com a prevere i la personalitat de Vives així com les seves obres en el camp de la poesia i de la música. També posa en relleu el seu gran amor per la terra i per la cultura catalana, fos en la seva tasca quotidiana o en l'exercici dels càrrecs pels quals fou nomenat al llarg de la seva vida, com el de president d'Òmnium Cultural, i també els guardons que va rebre, entre els quals s'hi troba el diploma de Reconeixement de Mèrits de la Generalitat, la direcció del Patrimoni artístic, la Creu de Sant Jordi i la medalla Francesc Macià.

Entre les diverses tasques meritòries que Vives va fer, destaquen les que va dur a terme en l'àmbit de la música. Va fer diverses composicions musicals, així com un gran nombre d'harmonitzacions que li van demanar diversos cors d'arreu, per tal que les poguessin interpretar. Tot i que la música que va compondre "és difícil d'obtenir", reflecteix el comunicat, el llibre publica un recull musical que va portar a terme Vives on es poden trobar cançons populars de l'Alt Urgell. A més, el llibre també afegeix unes harmonitzacions d'unes cançons populars araneses.