En marxa el cribratge massiu de covid-19 a la Seu d'Urgell

El primer dia de proves està destinat a treballadors de la restauració 

El cribratge massiu de covid-19 que el Departament de Salut està duent a terme a la Seu d'Urgell ha començat aquest dimecres al matí amb proves destinades a treballadors del sector de la restauració que encara no se l'havien fet. L'objectiu és que aquest dijous es practiquin PCR a les persones empadronades a la ciutat que tenen entre 16 i 35 anys i que divendres es faci el mateix amb les de 36 a 50.

El cribratge ha començat a les deu del matí i en aquell moment desenes de persones ja esperaven el seu torn a l'exterior del Centre Cívic el Passeig, l'espai habilitat des de fa unes setmanes per a la recollida de mostres. Una de les primeres en anar-hi ha estat Marta Baró, treballadora del sector de la restauració, que ha destacat la bona organització amb què s'ha trobat tot i haver hagut d'esperar uns 45 minuts. En el seu cas, ha decidit participar-hi pels seus clients, tot desitjant, segons ha afegit, que ells també procurin tenir-la en consideració.

Per la seva banda, un altre empleat d'aquest sector, Carlos Bombín, ha dit que venia a fer-se la prova per "responsabilitat ciutadana" i ha explicat que el fet de portar "tant de temps" convivint amb la pandèmia li inquieta: "no saps si estar preocupat o què fer", ha afirmat. Mentrestant, un altre treballador de restauració, Tafa Faty, ha assegurat que cal fer tot el possible per trencar la cadena de transmissió del virus i ha coincidit en ressaltar la importància de fer-se el test tot i trobar-se bé. A més, tots dos consideren que la seva feina implica un risc més gran de contagi.

El cribratge massiu de la Seu d'Urgell s'allargarà fins aquest divendres, amb l'objectiu d'haver dut a terme un miler de PCR fins aquell moment. Val a dir que un 15% de les més de 200 proves practicades durant el cap de setmana passat van sortir positives, fet que va motivar la decisió de fer proves tant a treballadors del sector de la restauració com a persones residents a la ciutat que tinguin entre 16 i 50 anys.

Ara per ara, tots els brots detectats al municipi estan relacionats amb activitats socials, ja sigui en locals de restauració o en domicilis particulars. En aquest sentit, un 80% dels casos positius provenen de trobades de familiars i amics, motiu pel qual es demana reduir els contactes i que aquests es duguin a terme respectant la distància interpersonal, fent una adequada higiene de mans i portant en tot moment la mascareta.

 

El + vist

El + comentat