El públic nacional frena la caiguda de consultes a l'oficina de turisme de Cerdanya

Han baixat un 11% respecte altres estius però ja s'estan recuperant al setembre

Tot i ser un estiu molt atípic a causa del covid-19, l'oficina de turisme de Cerdanya s'ha quedat a prop de les xifres assolides altres anys. Tal com han donat a conèixer els seus responsables, la caiguda ha estat de l'11% des que es va reobrir físicament l'equipament, a finals de juny, fins a finals d'agost. Cal tenir en compte que es venia d'un descens del 95% durant els mesos de confinament, és a dir la segona quinzena de març, abril i maig. Durant aquest període, tot i que l'oficina va estar tancada físicament, les consultes es podien seguir realitzant per telèfon o correu electrònic. Justament, un cop reoberta l'oficina, amb l'arribada de la 'nova normalitat', des de l'oficina han constatat un important increment de les consultes telefòniques. Aquesta pujada s'està mantenint aquesta primera quinzena de setembre i, tot fa preveure, que el mes es tancarà amb un increment de consultes respecte a l'any passat.

Pel que fa a la procedència dels visitants, des de l'oficina assenyalen que el turisme català i espanyol ha compensat la disminució dràstica de públic estranger, que ha caigut un 75%. Així, un 95% dels visitants de l'Estat espanyol han vingut de Catalunya, majoritàriament de Barcelona i l'Àrea metropolitana, mentre que el públic estatal bàsicament procedia del País Valencià i el País Basc. Pel que fa al poc públic estranger, la gran majoria ha estat francès.

En relació al tipus de demandes dels visitants, la major part del pastís se l'han repartit els productes turístics de natura i actiu, que han sumat vora el 70%, sobretot amb consultes d'excursions a peu; seguit dels productes culturals, amb un 23%, amb demandes per conèixer els pobles més emblemàtics de la comarca.

Des de l'oficina també han destacat l'important augment de visites que ha registrat el web Cerdanya.org, que ha comportat un increment del 45,8% respecte a l'any 2019. Concretament, de l'1 de juliol al 13 de setembre un total de 19.022 usuaris han visitat el web. Des de l'oficina assenyalen que "aquest augment segurament és degut al fet que la gent cada vegada utilitza més internet per a buscar informació turística i també per la millora del nou web que vam presentar a finals d'abril".

El + vist

El + comentat