Unes 200 persones es concentren a la Seu en rebuig contra la sentència

L'activitat institucional de l'ajuntament ha quedat totalment aturada fins aquest dimarts

Prop de 200 persones s'han concentrat aquest dilluns a les dotze del migdia davant de l' ajuntament de la Seu d'Urgell com a mostra de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O. D'aquesta manera, personal del consistori i del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, a més d'estudiants, entre d'altres, s'han sumat a una aturada de deu minuts, la qual ha conclòs amb crits de "Llibertat presos polítics". A més, l'alcalde de la capital alturgellenca, Jordi Fàbrega, ha anunciat que l' activitat institucional de l'ajuntament ha quedat totalment aturada fins aquest dimarts a les set del vespre, quan està previst dur a terme un ple extraordinari per sotmetre a votació una moció per demanar l'amnistia dels líders independentistes condemnats i en defensa del "dret a l'autodeterminació", tal com informa l'ACN.

Des del Consell Comarcal de l'Alt Urgell també s'ha decidit aturar l'activitat institucional fins a convocar, en els pròxims dies, un ple extraordinari per passar una moció de resposta a la sentència. Finalment, tant l'equip de govern de l'ens comarcal com el de l'ajuntament de la Seu d'Urgell han convidat a la ciutadania a participar "en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats".

Mentre, Fàbrega també ha avançat que el consistori participarà el pròxim dia 26 d'octubre en un acte amb tots els alcaldes i alcaldesses de Catalunya “per mostrar la unitat i el suport del món local a les persones injustament condemnades”.

L'alcalde de la Seu també se sumarà a la concentració que tindrà lloc aquest dilluns al vespre a la plaça dels Oms de la capital alturgellenca. Fàbrega ha reblat que han "convidat a la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i llibertats”.