Les pistes del Pirineu de Lleida inverteixen més d'11 milions

Quant a l'impacte econòmic del conjunt de les estacions de la zona, la temporada passada va ser de 412 milions d'euros i un acumulat de 1.827 milions els últims 5 anys

Les onze estacions d'esquí del  Pirineu  lleidatà han invertit un total d'11,25 milions d'euros per posar a punt les estacions de cara a la campanya de neu 2018-2019, i esperen que per al pont de la Puríssima totes elles estiguin ja obertes.

Segons dades del Patronat de Turisme de Lleida, les estacions d'esquí lleidatanes encaren la temporada d'esquí "més llarga de la història", ja que el dia 1 van obrir les seves portes dues estacions d'esquí nòrdic.

Les d'esquí alpí preveuen iniciar la temporada el pròxim dia 30 i allargar-la fins al 22 d'abril.

Malgrat les bones xifres de l'any passat, que van ser un 5% superiors a les de l'anterior, el Patronat espera poder consolidar aquestes xifres i créixer "lleugerament", superant la venda dels 1.350.000 forfets de la temporada passada.

Quant a l'impacte econòmic del conjunt de les estacions d'esquí del  Pirineu  de Lleida, la temporada passada va ser de 412 milions d'euros i un acumulat de 1.827 milions els últims 5 anys.

Aquest impacte es tradueix també en la generació de 2.200 llocs de treball directes entre personal fix i de temporada i 7.500 més induïts per l'hostaleria o empreses complementàries.

El director de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya, Joaquim Alsina, ha manifestat durant la presentació aquest dimecres de la campanya que el sector s'ha estabilitzat des de fa uns 20 anys a Europa.

Això no obstant, ha destacat una "clara tendència a l'alça" de l'esquí, en especial al  Pirineu  lleidatà per comparació a d'altres estacions, com les de Girona.

"El 67% de l'aportació de l'esquí a Catalunya s'ha fet a Lleida", ha remarcat Alsina.

Sobre la possibilitat que el  Pirineu  català aculli els Jocs d'Hivern de 2030, ha celebrat la "flexibilitat" actual del Comitè Olímpic Internacional (COI), que "ha passat de criticar a ajudar".

Alsina veu una oportunitat per al sector la celebració d'aquests jocs i espera que el territori s'impliqui amb accions com les que ja s'estan duent a terme a diverses escoles del  Pirineu , on els escolars tenen l'esquí com una assignatura curricular més.

A la presentació de la campanya, que s'ha dut a terme a la Diputació de Lleida, hi han anat representants de les pistes d'esquí més importants de la demarcació, com Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot i Port Ainé, Port del Comte i Tavascan, que han presentat les seves principals novetats.

De les 11 estacions d'esquí del  Pirineu  lleidatà hi ha 6 d'esquí de modalitat alpina (Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot Esquí, Port Ainé, Port del Comte i Tavascan) i 7 de nòrdic (Arànser, Lles de Cerdanya, Sant Joan de l'Erm, Tuixent-la Vansa i Virós-Vallferrera).

L'obertura de pistes de la temporada d'esquí alpí varia segons les estacions, però es preveu que per al pont de la Puríssima estiguin totes obertes.