Balears 09/06/2013

Francisco Marín: "Amb el cost del Palma Arena en tindríem prou"

Hoteler veterà, va viure les obres de 1988, la darrera reforma important de la Platja de Palma

Jaume Perelló
1 min
Francisco Marín és el president de l'Associació hotelera Platja de Palma.

Veurem algun dia una reforma integral de la Platja de Palma?

Ens ho han dit tantes vegades, que ja tenim clar que no la veurem. El pla de reforma marcarà unes regles de joc, de caire urbanístic, alguna petita inversió, però poca cosa més.

Des de l'any 2004 es parla de reconversió?

Fa ganes de riure. Quan hi havia doblers, feien estudis. Bé, a la Platja de Palma feien estudis, perquè a altres llocs hi posaren grans estructures inútils com el Palma Arena. Amb l'animalada de milions que va costar, a la Platja de Palma, l'Administració ja els hauria recuperat en forma d'impostos. En tindríem prou. Però ja se sap que les coses no van així i, per tant, de moment hem quedat sense doblers públics.

Per tant, entenc que ara no esperau grans coses del pla de reforma?

No n'esperam res. El que vingui vindrà. Quan vaig a reunions, els dic que no em parlin de manca de recursos públics, que ja m'ho sé. Però després mires com tenen nassos de, en plena crisi i amb el fracàs de l'AVE, encara dur-lo fins a Galícia. I Balears, què? He vist passar sis ministres amb promeses d'invertir-hi. La legislatura passada, tres consellers de Turisme. A vegades tens la sensació que et prenen el pèl. Això no té remei. Estam finançats d'una manera penosa a les Illes, i per molt que ho diguis no hi ha cap govern central que hi posi remei.

stats