Balears 02/07/2013

Una vintena d'hotels de la Platja de Palma podran créixer dos pisos

El grup popular fa servir la majoria absoluta per ratificar al Parlament el decret llei que ho permetrà

ARA Balears/EFE
3 min

PalmaEl grup del Partit Popular ha fet valer avui la seva majoria absoluta per validar en una sessió extraordinària del Parlament tres decrets llei aprovats recentment pel Govern. La reunió de la cambra legislativa fora del període de sessions ha servit per ratificar les mesures urgents per a la rehabilitació de les zones turístiques madures, la nova norma que regula el trasllat de funcionaris dins de l'administració autonòmica i la que fixa el procediment perquè els hospitals privats puguin vincular-se a la xarxa sanitària pública.

L'oposició ha votat en contra dels dos primers decrets llei sotmesos a ratificació, el primer dels quals preveu que els hotels de quatre i cinc estrelles de la Platja de Palma puguin créixer dos pisos, i s'ha abstingut en la votació de l'últim. Segons el conseller de Turisme, Carlos Delgado, una vintena d'hotels podrien acollir-se al nou decret per construir més pisos.

Abans de la sessió (formalment tres plens extraordinaris consecutius), la Diputació Permanent del Parlament ha rebutjat la sol·licitud del PSIB, recolzada per MÉS, perquè la cambra es reuneixi de nou de manera extraordinària perquè el Govern respongui diverses qüestions d'actualitat i es debati una proposició de llei per reduir els desnonaments.

El primer decret llei aprovat al ple d'avui permet que els hotels de quatre i cinc estrelles de Balears que es renovin i pertanyin a les "zones turístiques madures" -només la Platja de Palma té, de moment aquesta consideració- puguin construir una o dues plantes més, amb un màxim de vuit metres d'alçada.

El conseller de Turisme i Esports, Carlos Delgado, ha destacat durant la seva intervenció que a la Platja de Palma s'ha sol·licitat en l'últim any la renovació d'unes 8.000 places hoteleres i aquesta tardor es començaran a construir quatre hotels nous. En total, la inversió privada en aquesta zona amb 35.000 places turístiques puja a 100 milions d'euros, ha destacat el conseller, que ha assenyalat que uns vint hotels podran incrementar el nombre de plantes.

En segon lloc s'ha aprovat el decret sobre els trasllats "intraadministratius" en l'àmbit autonòmic, que la consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, ha defensat per la necessitat de millorar l'eficiència en la gestió i que suposa la culminació del procés de reestructuració del sector públic impulsat per l'executiu del PP.

La consellera ha exposat que el Govern de José Ramón Bauzá compleix els seus compromisos electorals respecte a la reforma de l'administració autonòmica; que primer va eliminar les places supèrflues no cobertes, després va ajustar les plantilles amb la supressió de llocs d'interins i finalment ha apostat per facilitar i incentivar els trasllats.

El decret empara un concurs de trasllats recentment convocat per 867 places de les quals el 80% estan obertes a tots els funcionaris autonòmics que compleixin els requisits i un 16% permeten la concurrència d'empleats públics de la resta de les administracions nacional i locals.

Finalment, la càmera ha validat el decret llei de creació de la Xarxa Hospitalària Pública de les Illes Balears, que inclourà als centres privats d'atenció especialitzada que no tinguin afany de lucre i sempre que els seus serveis siguin necessaris per a la sanitat pública.

El Servei de Salut podrà integrar hospitals privats sense afany de lucre dins de la Xarxa Hospitalària pública sempre que hi hagi necessitats de tipus assistencial, segons aquesta normativa que regula la vinculació d'aquests centres i la Xarxa Pública d'Hospitals a través de la figura dels convenis singulars.

stats