Càritas sobre l'acord de l'esquerra per la renda bàsica i la sanitat universal: “Seria adient, el que tocaria”

L'entitat considera clau també qualsevol acció que suposi intervenir sobre la pèrdua d'accés a l'habitatge

Càritas veu amb molts bons ulls les mesures acordades entre PSIB-PSOE, Podem i MÉS amb relació a la renda garantida per a gent sense recursos o amb ingressos insuficients i que seria d’entre 500 i 600 euros al mes de mitjana per persona. Demanada sobre aquesta qüestió, la directora de l'entitat, Margalida Riutort, ha assegurat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de la Memòria Anual de 2014, que “seria adient, el que tocaria”. Igualment, ha recordat que en el manifest que feren abans de les eleccions ja s'hi preveien aquestes mesures, referint-se també a la recuperació de la tarja sanitària per part de tothom, amb o sense regularització de situació de residència.

Riutort ha reiterat la necessitat de dur a terme una acció política basada en el “bé comú” i ha recordat que, abans de les eleccions, Càritas signà el pacte per la inclusió social, impulsat per la Xarxa per a la Inclusió Social-EAPN, juntament amb tots els partits amb representació parlamentària, “inclòs el PP”, ha remarcat.

Quant a la política d'habitatge que ha de dur a terme el nou Govern, la directora de Càritas Mallorca ha recordat que “perdre l'habitatge és desestructurar qualsevol família”.

El + vist

El + comentat