Dimiteix un membre de la nova direcció de Podem a Balears que compleix condemna per tràfic de drogues

El resident a Eivissa José Oliver presenta la seva renúncia irrevocable com a membre del Consell Ciutadà Autonòmic per la seva “situació processal”

Poc més d'una setmana després de la proclamació de la primera direcció de Podem a Balears ja s'ha de sumar la primera baixa. Un dels membres del Consell Ciutadà Autonòmic, l'eivissenc José Oliver Martínez, ha presentat aquest dijous la seva dimissió irrevocable per “la seva situació processal”. Segons fonts de la formació, la renúncia s'explica perquè ara s'ha sabut que Oliver fou condemnat per tràfic de drogues l'any 2013 i encara està complint la pena, tot i que en règim obert. La Comissió de Garanties de Podem Illes Balears ha acceptat la seva dimissió.

En un comunicat, Podem ha informat que Oliver ha presentat un escrit en el qual comunica la seva decisió irrevocable de presentar la dimissió de la seva condició de membre del consell ciutadà autonòmic de Podem Illes Balears “a causa de la seva situació processal en la que es troba actualment”. També segons la formació, “Oliver lamenta els perjudicis que aquest fet pugui suposar per a Podem Illes Balears, als seus consell ciutadà i secretaria general”.

Oliver fou condemnat l'octubre de 2013 per la Secció Segona de l'Audiència Provincial a 20 mesos de presó i 2.000 euros de multa per un delicte contra la salut pública. A més d'ell, l'Audiència condemnà a tres persones més. La sentència considerava provat que Oliver es va concertar amb dos condemnats més per guardar i ocultar al seu domicili de Sant Josep 148,88 grams d'amfetamina, per posteriorment destinar-la al tràfic de drogues.

En la petita biografia que apareix a la web de Podem per les Illes, Oliver diu que va nàixer a Palma però viu a Eivissa des de fa 12 anys. Assegura que ha residit a Santa Eulària, Es Cubells i ara a Vila, on es presentava com a candidat a membre del Consell Ciutadà. Té 47 anys i duu 27 anys treballant com a tècnic d'ascensors. També diu que és membre de Protecció Civil, voluntariat al qual dedica unes 400 hores anuals, i donant de sang, a més de
realitzar tasques com a voluntari en estudis de la biodiversitat marina. Admet que mai s'ha dedicat a la política ni li havia interessat fins ara.

Oliver va ser elegit en el 30é lloc com a membre del Consell Ciutadà de Balears amb 927 vots.
La seva renúncia provocarà, previsiblement, que ara entri la persona que va quedar en el lloc 35, Luisa Costa Ortega, i que no va accedir a aquest organisme perquè només s'elegien els 34 més votats.

El + vist

El + comentat