Podem inicia les primàries a vuit municipis de les Illes

El procés de presentació de candidatures a secretaria general i als consells ciutadans finalitzarà el 5 de desembre i l'endemà començarà la campanya electoral, que durarà fins al 25 de desembre

Podem ha començat el procés de primàries per designar els òrgans executius de la formació en els municipis de les Balears, on seran elegits els secretaris generals i els membres dels consells ciutadans de Palma, Calvià, Llucmajor, Marratxí, Manacor, Maó, Ciutadella i Eivissa.

En tots els municipis on hi hagi simpatitzants de Podem es podrà triar un secretari general, però únicament a les localitats amb més de 100 simpatitzants es triarà també un consell ciutadà, situació que de moment es dóna en els vuits municipis de balears esmentats, ha informat el partit.

Amb aquest procés de primàries, Podem tria els seus òrgans executius municipals, que seran proclamats el 2 de gener i donaran estructura interna a aquesta formació política.

El sistema d'elecció mitjançant processos democràtics directes, en els quals les llistes són obertes i hi ha eleccions primàries de totes les candidatures, cerca que sigui la ciutadania la que triï els que formaran part dels òrgans de coordinació de la formació, ha informat Podem Mallorca en un comunicat.

"Apel·lam a la participació ciutadana per portar el seu discurs a les institucions, de manera que pugui tenir una presència decisiva", assenyala la nota.

La quantitat de simpatitzants i afiliats que Podem tingui en cada municipi determinarà la mida del consell ciutadà de la localitat de manera que, per exemple, disposarà de 6 membres més secretaria general si els inscrits superen les 100 persones, i constarà de 24 membres més secretaria general si els inscrits superen els 2.000.

En virtut d'aquest sistema, els municipis de les Balears que tindran consell ciutadà són: Calvià, Marratxí, Manacor, Ciutadella i Maó (amb 6 membres en el consell més la secretaria general); Eivissa i Llucmajor (amb 10 membres del consell i secretaria general) i Palma (amb 24 membres més secretaria general, perquè supera els 2.000 simpatitzants inscrits).

El procés de presentació de candidatures a secretaria general i als consells ciutadans finalitzarà el 5 de desembre i l'endemà començarà la campanya electoral, que durarà fins al 25 de desembre.

Les votacions tindran lloc entre el 26 i el 30 de desembre i la proclamació de les candidatures guanyadores serà el 2 de gener.

Qualsevol persona (major de 18 anys) que desitgi convertir-se en simpatitzant o afiliat de Podem i poder votar, pot fer-ho donant-se d'alta a través de la pàgina web de podemos.info.

L'equip del consell ciutadà estatal habilitarà un mecanisme de votació en línia perquè tots els afiliats puguin votar en els seus respectius municipis.

Més continguts de