Xelo Huertas serà la número dos de Jarabo en la llista de Podem

Laura Camargo ha quedat en la cinquena posició a les primàries, on han votat 1.987 persones de les més de 9.000 inscrites

Xelo Huertas, membre de la direcció de Podem Illes Balears, serà la número dos del secretari general, Alberto Jarabo, en la llista al Parlament per Mallorca per aquesta formació. Jarabo era l'únic aspirant a encapçalar la candidatura en unes primàries on han votat 1.987 persones —ho podien fer més de 9.000 inscrits—, segons les dades publicades fins al moment per Podem.

L'anàlisi dels resultats és encara complicat perquè la formació ha fet unes primàries autonòmiques amb una única votació per a totes les illes, quan les eleccions al Parlament de Balears es fan per circumscripcions a cada illa. Així, Xelo Huertas ha estat la candidata a la llista més votada, però seguida de l'eivissenc Aitor Morrás i de la menorquina Montse Seijas, que ocuparan així els primers llocs de les llistes al Parlament en les seves illes.

En cinquè lloc a quedat un altre menorquí, David Martínez, mentre que la número 2 de Jarabo en la direcció, Laura Camargo, ha ocupat la cinquena posició en les votacions. A la redistribució per illes s'haurà d'afegir la configuració de les llistes de forma paritària. El secretari general de Podem Palma, Carlos Saura, ha estat el vuitè candidat més votat en unes primàries on la llista oficialista de la direcció ha copat els primers llocs.

(Hi haurà més informació en els continguts per a subscriptors de l'ARA Balears, a les 21 hores).