Podem reclama que l'ecotaxa destini més recaptació a medi ambient i despesa social

El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, ha reclamat avui en nom de la seva formació que l' impost turístic que aplicarà el Govern balear dediqui més part de la recaptació en medi ambient i despesa social i menys en reinversió turística. Ha estat la primera valoració que ha fet després de conèixer la primera redacció d'aquest nou tribut en la reunió de seguiment dels acords de governabilitat.

Segons el líder podemita, pel que fa els objectius de la recaptació hi ha "una part massa gruixada a reinversió turística" i no es preveu cap aportació a despesa social. Així, Jarabo ha explicat que des del seu partit es vol que es redueixi aquesta part prevista per la reinversió turística i s'inclogui la despesa social i s'augmenti la part mediambiental.

El secretari general de Podem, el suport del qual depèn el Govern, ha recordat que al seu programa electoral es preveia que la recaptació de l'impost turístic es repartís a parts iguals entre medi ambient, investigació i recerca i una part que s'hauria de decidir per consulta ciutadana, però que, entén, hauria de dedicar-se al "rescat ciutadà". En aquest sentit, Jarabo ha dit que serà "molt important" la comissió que hagi de debatre la configuració definitiva de l'impost i per qui estarà formada.