Podem sotmet a votació l'acord al Consell de Menorca

A més de ratificar l'acord hauran de votar quina és la fórmula de govern que més els agrada

Podem-Menorca obre demà una votació telemàtica per decidir els acords de govern pel Consell insular. Segons ha explicat la secretària general d'aquesta formació política a Menorca, Mae de la Concha, "es tracta d'una consulta vinculant, que decidirà el futur de la illa per als propers quatre anys".

La votació donarà començament demà a les 10 hores i es tancarà el dimarts a les 23:59 hores. "Previsiblement, la setmana vinent aconseguirem arribar a un consens sobre el text del programa definitiu", ha assegurat de la Concha en al·lusió al document d'actuacions a desenvolupar des del proper govern del Consell de Menorca que durant aquestes tres últimes setmanes han negociat PSOE, MÉS i Podem.

"Si l'opció que resulti més votada en la consulta telemàtica vinculant no es pot realitzar per falta d'acord amb els altres dos partits, passarem a la segona més votada, i així successivament", ha explicat. La consulta telemàtica consta de quatre preguntes. En primer lloc es preguntarà als militants si recolzen "l'esperit i punts de les línies programàtiques que s'estan negociant". La segona pregunta consisteix en si recolzen que Podem "formi part del futur govern del Consell insular".

A qui hagin votat afirmativament, se'ls formulen diverses opcions de govern, consistents en PSOE, Més i Podem; PSOE i Podem; i Més i Podem. En cada cas cal indicar qui exercirà la presidència. Finalment, es pregunta si recolzaria "independentment dels acords programàtics, d'organització i de govern, un vot d'investidura que impedeixi que el PP torni a governar en el Consell de Menorca", amb tres respostes possibles: sí, amb presidència del PSOE; sí, amb presidència de Més; i sí, en qualsevol cas.

El + vist

El + comentat