La regidora de Palma Irene San Gil no declara, però continua imputada

Una funcionària ha lliurat a primera hora la documentació que havia estat sol·licitada per la Guàrdia Civil al departament de San Gil i que la jutgessa encara no havia pogut estudiar

La jutgessa Carmen González ha suspès avui la declaració de la regidora de Funció Pública de Palma, Irene San Gil, imputada en el cas que investiga el sistema d'oposicions a la Policia Local de Palma. La declaració s'ha suspès després que una funcionària de Cort hagi lliurat la documentació sol·licitada reiteradament per la justícia.

La magistrada ha aixecat el secret que pesava sobre aquesta investigació i ha deixat en suspens la citació de San Gil fins que estudiï l'abast de la informació facilitada pel Consistori, referida a la composició del jurat d'unes proves convocades oficialment el març de 2012.

En el transcurs de la instrucció sobre el suposat frau en exàmens d'ascens a la Policia Municipal, la Guàrdia Civil va sol·licitar a l'Ajuntament, a instàncies de la jutgessa, l'expedient íntegre sobre la convocatòria, inclosos els tràmits duts a terme abans de la publicació oficial de les proves.

Com va considerar que la documentació aportada estava incompleta, González va tornar a ordenar a la Guàrdia Civil que la reclamàs, i també es va dirigir a l'Ajuntament per demanar-la a la mateixa Fiscalia, igualment sense èxit.

Finalment, la jutgessa va optar per citar com a imputats la regidora i tres funcionaris davant la sospita que podien estar obstaculitzant la investigació pel presumpte frau.

El primer dels funcionaris esmentats ha comparegut als jutjats aquest dematí cap a les 10.00 hores i ha lliurat la documentació reclamada per la instructora, per la qual cosa no s'ha pres declaració a la resta i simplement se'ls ha informat del motiu de la seva imputació.

No s'ha modificat la situació processal de cap dels imputats, sobre els quals la jutgessa prendrà una determinació un cop analitzi la informació incorporada a la causa.

"En vista de la documentació aportada, s'han suspès les declaracions", ha confirmat San Gil a la sortida dels jutjats de l'avinguda d'Alemanya. Segons la regidora de Funció Pública, la seva imputació es deu a "un paper que faltava, res més", malgrat que de moment continuarà en aquesta situació processal.

La titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma desenvolupa des de finals de l'estiu passat una investigació relativa a la presumpta manipulació de proves d'ascens a la Policia Local de Palma, un cas que ha provocat una crisi a la cúpula del cos municipal de seguretat.

Entre els imputats hi ha l'excap de la Policia Local Antoni Vera i l'exdirector general de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament Enrique Calvo.