10-A
Política 24/03/2011

Mas vota per error a favor d'animar a ens locals, electes i ciutadans a col·laborar amb el 10-A

En canvi, Puigcercós no ha arribat a temps per votar-la. Presidència aclareix que el vot del líder de CiU no té cap intenció política, sinó que ha estat una “equivocació”

Redacció
1 min

BarcelonaCiU s'ha abstingut en la votació d'una moció parlamentària de suport a la consulta sobre la independència de Catalunya prevista per al 10 d'abril a Barcelona, tot i que el president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha equivocat en votar i ho ha fet a favor, segons informa EFE. Paradoxalment, el líder d'ERC, Joan Puigcercós, no ha arribat a temps de poder votar la moció del seu propi grup, ja que s'havia absentat per participar al congrés del "tercer sector", al costat de representants de la Generalitat com el portaveu del Govern, Francesc Homs. En conseqüència, l'apartat de la moció en el qual es recolzava la consulta ha estat votat favorablement pel líder de CiU i, paradoxalment, no ha rebut el vot afirmatiu del líder d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'equivocació del president Mas, però, no ha tingut efectes pràctics en el resultat de la votació, perquè han votat a favor de l'apartat quart 14 diputats -9 d'ERC, 3 de Solidaritat, 1 de Joan Laporta i 1 d'Artur Mas-, 45 ho han fet en contra -PSC, PP i Ciutadans-, mentre que CiU i ICV-EUiA s'han abstingut -71 abstencions-.

Fonts de la presidència de la Generalitat han aclarit, minuts després, que Artur Mas "s'ha equivocat" en polsar el botó del dispositiu de votació electrònica, i que "no hi havia cap intencionalitat política en el seu gest".

Així, en l'apartat quart de la moció s'animava "a la societat civil organitzada, els electes, els ens locals i als ciutadans a col·laborar en la consultades organitzades per la ciutadania el pròxim 10 d'abril a Barcelona i altres municipis del país, com a mostra de suport a experiències d'expressió de la voluntat ciutadana de participar en les decisions sobre el futur del país".

stats