Política 26/10/2012

"El catalanisme no és agressiu perquè es basa en la cultura": Artur Mas, 24 hores, 10 frases

De la naturalesa pacífica del catalanisme a l'estratègia per carregar-nos de raons davant del món, passant per les possibilitats d'un estat propi: Mas ha estat prolífic en declaracions les últimes hores

Ara
2 min
Artur Mas, durant la seva intervenció en l'entrega dels Premis Nacionals / ACN

BarcelonaVint-i-quatre hores –de dijous a la nit a divendres a la nit– dedicades a emetre i subratllar missatges que vol que vertebrin el procés d'autodeterminació i la campanya electoral de CiU. Així ha estat un final de setmana en què els catalans han vist i han sentit Artur Mas a totes hores i en múltiples escenaris: dues entrevistes televisives, dos actes amb empresaris i un altre amb el món de la cultura. En recollim les 10 frases més destacades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al sopar anual de Cecot, aquest divendres al vespre:

  • 1. "Catalunya té l'oportunitat d'ensenyar les seves millors cartes a l'Estat, a Europa i al món".
  • 2. "En el 'com' del procés [cap a l'estat propi] és on ens distingirem".

En una entrevista aquest divendres a la nit al Canal Català:

  • 3. "Amb l'Estat propi podríem començar des de zero una estructura jurídica molt més àgil, moderna i sense rèmores del passat".
  • 4. "Processos com el que engega Catalunya "requereixen una negociació" i "caldrà parlar amb l'Estat espanyol, la Unió Europea i més enllà".
  • 5. "Estaria satisfet si el procés de Catalunya "fos igual que el del Regne Unit, amb acord entre els governs espanyol i català". En aquest sentit, ha afegit que acceptaria una pregunta que "fos igual que la d'Escòcia i, a més, que es digués que la resposta és vinculant". La pregunta que planteja el govern d'Alex Salmond és: "Està d'acord que Escòcia hauria de ser un estat independent?".

A l'entrega del Premis Nacionals de Cultura, també aquest divendres:

  • 6. "Una vegada Jorge Semprún va dir que el catalanisme no és agressiu, a diferencia d'altres moviments nacionals, perquè es basa en la cultura. Vaig pensar que tenia una gran raó".
  • 7. "La identitat és un projecte de futur: en la identitat del passat pot passar que hi hagi gent que no s'hi identifiqui, però en la identitat-projecte s'hi pot identificar tothom. I això ho podem encarar així perquè tenim aquesta base cultural compartida".

Esmorzant amb els empresaris de Pimec, aquest divendres:

  • 8. "Quan et parlen de la Catalunya dividida internament és perquè encara s'imaginen aquella Catalunya dual entre els que han nascut aquí i els que no. Amb això demostren que no entenen res de res".

A l'entrevista d'aquest dijous a 8TV:

  • 9. "Hem de carregar-nos de raons davant d'Europa", i "que vegin que hem esgotat totes les vies" de diàleg amb l'estat per tal d'organitzar la consulta d'autodeterminació.
  • 10. "Catalunya ha entrat en un terreny desconegut en què ja han explotat algunes mines".
stats