20-N
Política 03/11/2011

Dos àrbitres de bàsquet cronometraran les intervencions del cara a cara

Manuel Campo Vidal moderarà el debat entre Rubalcaba i Rajoy, que s'emetrà per una desena de canals dilluns a les 22.00

Ara
2 min

BarcelonaEl cara a cara entre els dos principals candidats a les eleccions del 20-N, Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba, va agafant forma. El debat se celebrarà dilluns al Palau de Congressos de Madrid, i el realitzarà l'Acadèmia de la Televisió, que n'oferirà el senyal a totes les televisions que ho vulguin. De moment, han confirmat que l'emetran La 1, Cuatro, Antena 3, La Sexta, Intereconomía, 13TV i diverses cadenes autonòmiques, a més d'algunes estrangeres que també s'hi han mostrat interessades i el canal de les eleccions de Youtube.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que des de l'Acadèmia s'assegura que aquest debat serà més flexible que el que va enfrontar Rajoy amb Jose Luis Rodríguez Zapatero el 2008, l'organització també ha confirmat, segons recull EFE, que dos àrbitres de bàsquet cronometraran les intervencions dels dos candidats, per assegurar que tots dos parlen exactament el mateix temps.

En total, el cara a cara, que començarà a les 22.00 durarà dues hores, i encara s'ha d'acabar de decidir si inclourà un o dos descansos. En qualsevol cas, sí que ha quedat clar que a la sala on tingui lloc la conversa només hi accediran els dos candidats i el moderador, a banda, lògicament, de l'equip tècnic. En total, unes 110 persones estaran implicades en la realització de l'espai, que comptarà amb 18 o 20 càmeres. Tot plegat tindrà un cost d'entre 530.000 i 550.000 euros, aproximadament la meitat que el de fa dos anys. Les cadenes seran les encarregades de sufragar aquestes despeses, en funció de l'audiència que obtingui cadascuna de l'emissió del programa.

L'organització del debat té en compte tots els detalls, però algunes decisions s'han deixat a mans de l'atzar. Així, per exemple, un sorteig ha decidit que Mariano Rajoy serà el primer de parlar, i que Rubalcaba tancarà el debat, segons ha confirmat Óscar López, un dels negociadors per part del PSOE. També caldrà sortejar l'ordre d'arribada dels participants a l'escenari del debat.

stats