Política 21/05/2015

El sou d'Esperanza Aguirre, al descobert

La candidata del PP a l'Ajuntament de Madrid anuncia que portarà a la Fiscalia la filtració que ha publicat infoLibre i diu que és "un atac a la seguretat jurídica sense precedents"

Efe
2 min
Esperanza Aguirre, aquesta setmana en un cara a cara a Telemadrid. EFE

MadridLa presidenta del PP de Madrid i candidata a l'alcaldia de la capital, Esperanza Aguirre, ha anunciat que aquest dijous presentarà una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat perquè s'investigui qui ha filtrat les seves dades de la declaració de la renda, fet que ha titllat de "delicte greu".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant una visita a una fàbrica de mobiliari d'oficina, Aguirre ha dit que ha rebut aquest matí la trucada del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per parlar d'aquest assumpte.

Encara que està tranquil·la perquè la declaració és "perfecta", ha insistit que és un fet "molt greu", no tant per ella sinó per tots els ciutadans, perquè "és un atac a la seguretat jurídica sense precedents, un delicte de revelació de secrets agreujat "pel fet que les dades les ha filtrat un funcionari i es refereixen a una candidata a les eleccions del proper diumenge".

Segons ha publicat avui el diari digital infoLibre, el 2013 Aguirre va guanyar 369.000 euros com a caçatalents a l'empresa privada Seeliger & Conde i 5.000 més en jocs d'atzar.

Una filtració que, segons la candidata, "té unes conseqüències gravíssimes". "Tot el que hi ha a la declaració és fruit únicament i exclusivament de la meva feina a l'empresa privada, de les meves conferències i dels meus articles, i quan diuen que vaig guanyar 5.000 euros en jocs d'atzar em fa riure, perquè és un premi literari", ha explicat.

Ha insistit que la publicació de les seves dades demostra que si és elegida alcaldessa guanyarà "segurament cinc vegades menys del que guanyava" i que ha pagat correctament els impostos.

"No és per mi, és per la resta dels espanyols, això és un atac a la seguretat jurídica sense precedents", ha insistit. La candidata ha fet especial èmfasi que la revelació de secrets per part d'un funcionari públic és un agreujant del delicte. "A l'Agència Tributària es deixa rastre de quin ordinador ha entrat en la meva declaració, a quina hora, i quin funcionari ha estat", ha dit Aguirre, i per això instarà la Fiscalia General de l'Estat que investigui qui és el responsable de la filtració.

stats