Política 21/05/2015

Felipe González: "La democràcia només es troba a faltar quan es perd o es retalla"

L'expresident espanyol alerta de la la "regressió" que pateix Veneçuela a tres dies de les eleccions espanyoles

Ara
2 min
L'expresident del govern espanyol, Felipe González, en un acte recent. EFE

MadridL'expresident espanyol Felipe González hauria de ser, aquest dijous, a Caracas per assessorar en la defensa de dos opositors empresonats pel govern de Nicolás Maduro però, finalment, la vista oral s'ha ajornat. Ho ha aprofitat per participar en un míting del PSOE a Càceres, a Extremadura, on ha aprofitat l'exemple d'aquell país per alertar les noves generacions de la importància de vetllar pel sistema actual: "La democràcia només es troba a faltar quan es perd o es retalla", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

González -que al principi del míting ha explicat que li han posat un marcapassos- ha denunciat la "regressió" democràtica que, a parer seu, pateix Veneçuela i ha recordat que "si un és demòcrata ha de tenir el compromís de defensar les idees, sobretot del qui no pensa com tu". Per això, diu, li és indiferent que Antonio Ledezma i Leopoldo López, els dos presos polítics, no siguin d'esquerres. "Tinc 73 anys i sóc un vell amb les botes posades", ha deixat clar.

L'exlíder socialista ha instat els joves espanyols a "no tolerar" que es debiliti la democràcia amb un ús "instrumentalitzat" d'institucions com l'Agència Tributària i la policia. També ha posat deures al seu partit perquè reforci el sistema "empoderant" els ciutadans a través d'una reforma de la llei electoral que aposti per les llistes obertes. L'altra missió que ha posat a Pedro Sánchez, present a l'acte, és que refaci els "pilars de la cohesió social" i "ofereixi un projecte clar de futur".

Ha tingut dards per al PP i Podem en clau andalusa, recriminant-los que no deixin governar -ha dit- a Susana Díaz malgrat que a les eleccions del març obtingués el mateix percentatge de vots que David Cameron al Regne Unit i Alexis Tsipras a Grècia.

stats