Política 18/05/2015

Zapatero fa una crida al vot útil i avisa el PSOE dels "cants de sirena" de Podem

L'expresident espanyol dóna suport al candidat socialista a l'Ajuntament de Madrid

Joan Rusiñol
1 min
José Luis Rodríguez Zapatero, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridJosé Luis Rodríguez Zapatero representa "el canvi tranquil", segons el candidat socialista a l'Ajuntament de Madrid, Antonio Miguel Carmona. Per això, l'ha convidat personalment en un míting aquest dilluns al matí per presentar el programa electoral. L'expresident espanyol ha aprofitat la seva intervenció per reivindicar la trajectòria del PSOE i evitar vaivens per frenar el vot a Podem. "Som l'esquerra que es responsabilitza del país", ha assegurat, apel·lant al vot útil per desbancar el PP de les institucions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No som l'esquerra que vol conquerir el cel sinó l'esquerra que ha conquerit el BOE", ha sintetitzat Carmona. Zapatero ha recordat que els drets que Podem i altres formacions de l'esquerra alternativa diuen voler recuperar ara són els que va instaurar el PSOE i que són els pilars de l'estat del benestar. "Govern, decisions, responsabilitat", ha dit l'exsecretari general socialista, que ha subratllat la situació de "bloqueig" a Andalusia, on Susana Díaz no pot formar govern per falta de suports. Al sud s'evidencia, afirma, que hi ha una esquerra que només vol "influir, condicionar" però no pas implicar-se.

"Desconfiïn d'aquells polítics que consideren que mai cometen errors, són els pitjors", ha reblat Zapatero, que ha combinat les dosis de reivindicació de la seva gestió a la Moncloa amb l'admissió dels "errors" comesos".

En el seu discurs, també ha llençat un missatge en clau interna als socialistes per evitar que se segueixin "cants de sirena" dels qui proposen un nou procés constituent: "Aquest partit defensarà sempre la democràcia del 78", ha avisat.

stats