Política 20/05/2015

Rajoy alerta del risc que hi hagi "coalicions de tots contra el PP" després del 24-M

El president espanyol diu que seria "letal" per a la recuperació econòmica

Efe
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest dimecres a Sevilla. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha avisat aquest dimecres que seria "letal" per al futur d'Espanya que després del 24 de maig es succeïssin les coalicions de "tots contra el PP".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un míting de Sevilla, Rajoy ha assenyalat que el PP és un partit "per governar" i no té "vocació de frontissa" i ha advertit que "quan es vota al PP no és perquè governi el PSOE, però el vot a altres forces polítiques que es presenten a aquestes eleccions pot ser un vot que al final es faci servir perquè governi el Partit Socialista". "Convé admetre-ho i transmetre-ho", ha afegit.

"Necessitem estabilitat, aquí a Sevilla i a tot Espanya", ha assenyalat el cap de l'executiu espanyol, que ha insistit que les "coalicions contra el que guanya" són "sempre" dolentes. Però en "una situació com aquesta seria letal", ha continuat Rajoy, per recordar que Espanya està "en el camí de la recuperació" i "ja es crea ocupació", de manera que ara toca, ha reiterat, "continuar amb les polítiques "que l'han fet possible.

Per això ha insistit a demanar a l'electorat que "torni a confiar" en el PP. "Espanya necessita seguretat i certesa i no coalicions de diversos partits que pensen tots contraris, si és que algun pensa realment en alguna cosa", ha subratllat.

Després d'apuntar que el PP és un partit "que no s'arronsa davant les dificultats", Mariano Rajoy s'ha preguntat "què cal canviar" i ha advertit del risc que suposaria "tornar enrere, a les polítiques que van generar el major fracàs econòmic del país ".

"Però per favor, això no és economia, és, clarament sentit comú", ha dit

"Els espanyols són molt espanyols i molts espanyols"

Rajoy ha assegurat en aquest míting que està "gaudint" amb la campanya i que fins i tot "necessitava alguna cosa més", però en qualsevol cas s'ha mostrat convençut que el PP "tornarà a revalidar la confiança que li van donar els espanyols ".

"Tot ha estat molt complicat" i les decisions preses han estat "difícils", però es comencen a "recollir els fruits", ha assegurat.

Per això ha insistit que del que es tracta ara és de seguir perseverant perquè Espanya estigui "molt més amunt" una vegada superada aquesta etapa que va fer al país "retrocedir en el temps". Rajoy ha acabat el míting sevillà, en el penúltim dia de campanya, amb una frase una mica peculiar: "Espanya és una gran nació i els espanyols molt espanyols i molts espanyols".

stats