Política 27/07/2015

Camacho no aclareix si ella serà candidata el 27-S

La líder del PP de Catalunya emplaça a Mas a signar el decret de convocatòria explicitant que el 27-S serà plebiscitari

Sara González
2 min
El govern espanyol va delegar en Alícia Sánchez-Camacho el balanç de la reunió.

BarcelonaSerà Alícia Sánchez-Camacho la candidata del PP de Catalunya a les eleccions del 27-S? Per ara, és una incògnita que ni ella mateixa aclareix. La líder dels populars ha assegurat que el seu partit té ja tota la campanya a punt i tenen clar qui serà el cap de cartell, però no ha revelat si ella tornarà a repetir. Sí ha avançat, però, que s'anunciarà abans del pròxim cap de setmana i que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, estarà en la presentació de la candidatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo estic ferma i preparada, sempre compromesa amb Catalunya i amb el partit", ha assegurat Camacho davant els rumors que apunten que no està clar que ella torni a ser la número u als comicis. Ha recordat, però, que sota la seva batuta el partit ha aconseguit els millors resultats de la seva història i que ara la situació pel partit és difícil pel fet de no estar situat en la "línia hegemònica".

Com porta fent les darreres setmanes, Camacho ha carregat contra la candidatura de Junts pel Sí i contra el president de la Generalitat, Artur Mas, de qui ha dit que "s'amaga rere el número quatre" d'una llista "presidida per un comunista" per "no rendir comptes del seu govern perquè ha estat un fracàs". Segons la líder dels populars, Mas no està sent "valent i està demostrant el seu engany" perquè pretén signar un decret de convocatòria ordinari de les eleccions del 27-S sense dir que seran plebiscitàries. "Si són plebiscitàries, jo l'emplaço a que ho faci i no busqui dreceres. Estem cansats de l'engany permanent de Mas", ha etzibat.

Segons la presidenta del PP, les eleccions del 27-S seran de "divisió i ruptura" mentre que el PP hi concorrerà amb un "programa de recuperació, concòrdia i mobilització de la Catalunya silenciosa".

stats