Política 05/09/2014

La Moncloa respon a Mas que "no pot demanar a Rajoy que incompleixi la llei"

"Si una llei és inconstitucional, l'obligació del govern [espanyol] és recorre-la i, si considera que aquesta situació és irreversible, instar a la suspensió", assenyala Soraya Sáenz de Santamaría

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridLa Moncloa continua insistint que cal que el govern de la Generalitat compleixi la llei. Sobre les declaracions del president Artur Mas dijous, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha recordat que "no pot demanar a Rajoy que no compleixi la llei. "Podem dialogar de moltes coses i ho estem fent, però no ens pot demanar que no complim amb la nostra obligació", ha puntualitzat durant la roda de premsa posterior al consell de ministre d'aquest divendres. "Si una llei és inconstitucional, l'obligació del govern [espanyol] és recorre-la i, si considera que aqueseta situació és irreversible, instar a la suspensió", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría diu que tenen "molt present" les necessitats dels catalans i que el que vol fer Mas és perjudicar-los amb decisions futures, "un preu massa alt que no vol pagar" el govern espanyol.

Per això insisteix, tal i com va fer-ho Rajoy aquest estiu, que la Moncloa té l'obligació de fer complir la llei, però que també té la voluntat de dialogar. "L'oferta de diàleg hi és", ha conclòs.

stats