Política 11/11/2014

La fiscalia rebutja les pressions polítiques i diu que actuarà "sense cap precipitació" sobre el 9-N

El fiscal general de l'Estat que té sempre present "l'horitzó del compliment de la legalitat"

Agències
1 min

MadridEl fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce,ha assegurat aquest dimarts que la Fiscalia actuarà "sense cap precipitació però amb l'horitzó del compliment de la legalitat". Ha refredat, així, la pressió que han exercit durant les últimes hores diferents dirigents del PP. "Fins ara no hi ha res", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Torres-Dulce diu que "no es pot acusar d'inacció" el ministeri fiscal en la consulta celebrada diumenge passat a Catalunya perquè "des de dissabte s'estan investigant i valorant els fets".

Torres-Dulce, que s'ha desplaçat avui a Logronyo per visitar les obres del Palau del Justícia, ha relatat, a preguntes de la premsa, com "des de dissabte la Fiscalia de Catalunya està rebent denúncies" i ja "el mateix dia del procés de participació es va dir que hi havia indicis de fets delictius".

No ha aclarit, però, quins delictes podrien haver comès delictes i en passa tota la responsabilitat a la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. És a Barcelona, diu, on s'ha de valorar si hi ha fets delictius i de quina "naturalesa" són i quines són les persones responsables".

Rebutja les pressions polítiques

"Actuarem quan creguem que hem d'actuar, ni abans ni després", ha assegurat. Ha demanat que se'l deixi actuar amb tranquil·litat i ha considerat "ofensiu" que es pensi que el govern espanyol dóna ordres al ministeri públic.

Diu que no ha rebut cap "indicació" de la Moncloa perquè seria un fet "il·legal, il·lícit i que ell no ho consentiria".

stats