Política 19/11/2014

El PP català no preveu una reunió entre Rajoy i Mas el dia 29 a Barcelona

El president espanyol vol enviar aquell dia un missatge als catalans "orfes" de govern

Joan Rusiñol
2 min

MadridMariano Rajoy serà el dia 29 a Catalunya "en un acte de partit". "No són ni les formes ni el moment", per una reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, segons ha dit aquest dimecres al migdia a Madrid la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu de la visita, segons ha explicat en roda de premsa a la seu del carrer Gènova, és enviar un missatge als catalans que estan "orfes" de govern i evidenciar que Rajoy és el seu "vertader president", el dirigent que s'ha ocupat dels problemes dels ciutadans mentre, a parer seu, CiU i ERC "segrestaven" la política al Parlament centrant-la només en el "tema independentista".

Coordinació estatal

Convençuda que el 9-N "ja és passat", Sánchez-Camacho creu que ha arribat l'hora que la seva formació recuperi "la iniciativa política" al país i "intensificar" el discurs de fons que han estat fent fins ara. Diu que els últims anys el PP ha estat la formació que ha portat el pes de l'oposició a la cambra catalana.

Això, per tant, no implica cap canvis d'estratègia: creu que Mas ha estat "deslleial", que va "traspassat línies vermelles" el 9-N i que, per tant, és ell qui ha de rectificar el rumb. Sobre una eventual reforma de la Constitució, avisa que no pot ser mai fruit del "xantatge" sobiranista. En conclusió, el PP reitera que el diàleg només pot centrar-se en aquells temes que caben en l'ordenament constitucional vigent.

Per donar una nova embranzida a la visualització de les seves idees -sense descartar l'horitzó d'unes eleccions anticipades- la líder del PP de Catalunya s'ha reunit amb dirigents estatals de la formació i representants de totes les comunitats autònomes per coordinar-se. Segons ha explicat, si una autonomia vol fer una iniciativa que afecta a Catalunya, abans la negociaran amb ells. I els conservadors catalans també traslladaran al Parlament les mesures legislatives que, a parer seu, hagin estat exitoses en altres territoris.

A la trobada, Sánchez-Camacho i el portaveu parlamentari, Enric Millo, han aportat informació del moment polític al país i han rebut la mostra "d'afecte" dels seus companys. A la trobada també hi ha assistit Jorge Moragas, mà dreta de Rajoy.

stats