Política 03/10/2014

El TSJC admet el recurs d'UPyD contra el decret de la consulta del 9-N

El partit veu en el decret del 9-N "un acte de desobediència a l'autoritat judicial"

Efe
1 min

MadridEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit el recurs que van presentar els membres del consell de direcció d'UPyD contra el decret de convocatòria de la consulta del 9-N, segons ha anunciat avui divendres l'advocat d'aquesta formació, Andrés Herzog.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herzog ha donat a conèixer aquesta admissió en una roda de premsa en la qual ha plantejat que UPyD estudia ara el recurs contra el decret signat ahir pel president de la Generalitat catalana, Artur Mas, que regula la designació i la constitució de la comissió de control de consultes (junta electoral) catalana.

Segons el parer de l'advocat d'UPyD, es tracta d'"un acte de desobediència a l'autoritat judicial" que el seu partit vol anul·lar.

El recurs contra el decret del 9-N va ser presentat per diversos membres del consell de direcció d'UPyD, entre els quals hi ha el mateix Herzog, que van apreciar una possible vulneració de drets fonamentals, en concret del dret a la participació política dels ciutadans no residents a Catalunya.

Ara, segons ha explicat Herzog, el TSJC ha admès el recurs i l'ha traslladat a les parts perquè es pronunciïn sobre la suspensió del decret a l'espera que es tramiti el recurs que està pendent davant el Tribunal Constitucional.

L'advocat d'UPyD ha recalcat que, a més del Constitucional, un altre òrgan judicial treballa sobre la suspensió de la consulta del 9 de novembre i tant la Generalitat com la Fiscalia hauran de pronunciar-se al respecte.

stats