POLÍTICA
Política 13/03/2012

L'ACM ampliarà les mesures de transparència després de les acusacions a dos exdirectius de l'entitat

Unes informacions d''El País' acusen Josep Maria Matas i Xavier Solà de cobraments irregulars d'empreses vinculades a l'ACM

Acn
2 min

BarcelonaL'Associació Catalana de Municipis (ACM) ampliarà les mesures de transparència en la seva gestió després de fer-se públiques les acusacions de Josep Maria Matas i Xavier Solà per cobraments irregulars d'empreses vinculades a l'entitat quan n'eren directius. El president de l'ACM, Miquel Buch (CiU), ho ha comunicat aquest dimarts a la junta de portaveus extraordinària formada per vicepresidents i representants de tots els partits polítics. El motiu de la trobada ha estat aclarir les informacions sobre la gestió de Matas, antic secretari general de l'Associació, segons ha explicat aquest dimarts en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anunci de l'ACM vol suposar l'acceleració de les mesures de transparència que ja havia anunciat Buch a l'executiu quan va assegurar que un dels objectius principals de l'entitat seria l'elaboració d'un “model de bon govern” en què s'incloguessin les guies d'acció gradual amb plantejaments i accions concretes per a una correcta gestió.

L'ACM "no ha tingut coneixement" de cap conducta irregular

El president i el secretari general de l'ACM han manifestat que "no han tingut coneixement de cap conducta irregular per part de l'anterior secretari general ni de cap responsable de l'administració de l'associació". En aquest sentit, els directius de l'ACM han insistit en el principi de presumpció d'innocència i s'han mostrat convençuts de "la bona fe i de la bona actuació dels anteriors directius de l'entitat".

El diari 'El País' va publicar informacions sobre Xavier Solà i Josep Maria Matas, ambdós membres de CDC d'Osona, on s'apuntaven cobraments irregulars que empreses vinculades als dos càrrecs convergents haurien fet a l'ACM mentre eren responsables d'aquest organisme privat finançat amb les aportacions públiques que fan els ens locals i la Generalitat.

La direcció ofereix "plena col·laboració" amb la Fiscalia

La direcció de l'ACM ha manifestat la "plena disposició i col·laboració" amb la Fiscalia amb tota la informació que requereixi de l'entitat i s'ha mostrat favorable que sigui l'òrgan competent qui realitzi les investigacions pertinents. En els propers mesos es portaran a terme noves mesures de transparència per reforçar les existents i evitar l'aparició d'informacions que posin en entredit la gestió de l'associació.

stats