Política 17/05/2015

Colau demana el vot als indecisos per fer una Barcelona "més justa i democràtica"

La líder de BComú celebra que les enquestes confirmin que són "l'alternativa" a Trias que no havia existit fins ara

Acn
2 min
Ada Colau i Josep Fontana a l'escenari que BComú ha instal·lat aquest diumenge a la Plaça del Rei / ACN

BarcelonaLes enquestes tornen a apuntar a un frec a frec entre BComú i CiU per aconseguir l'alcaldia de Barcelona. Ada Colau ha aprofitat el míting d'aquest diumenge a la Plaça del Rei per apel·lar directament als indecisos, més del 25% segons els sondejos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És importantíssim que aquesta setmana que queda ens preguntem a qui li interessa que seguim deprimits i que ens creiem que no és possible una Barcelona més justa i democràtica", ha demanat a les 200 persones que l'han escoltat sota la inclemència del Sol. Per contrarestar el que volen "els que sempre han tingut el poder", Colau ha instat els ciutadans a ser "optimistes militants" i contribuir al canvi amb el seu vot a la veritable "alternativa" a Trias.

L'historiador Josep Fontana ha acompanyat Colau en el míting de la Plaça del Rei. Fontana i la històrica activista social Maria Salvo tanquen la llista de Barcelona En Comú i són una "referència" de les lluites socials que vol reivindicar la candidatura. Colau ha citat al president de C's, Albert Rivera, com l'antítesi a BComú en el capítol de les lluites ciutadanes. "No som una candidatura desmemoriada, a diferència d'altres", ha explicat.

"L'Albert Rivera deia l'altre dia que ara és el moment d'aquells que han nascut després de la Constitució. Discrepem radicalment de C's. Nosaltres tenim memòria i som una candidatura arrelada que té molt clars els seus referents", ha subratllat. Els referent de BComú són els milions d'homes i dones anònims que no surten als llibres d'història i que s'han deixat la pell per la democràcia, la justícia social, la llibertat i els drets fonamentals", ha afegit.

Suport a la candidatura

Fontana, nascut el 1931 al carrer de la Palla, és un dels historiadors més reconeguts de Catalunya. Aquest diumenge ha donat suport públicament a Colau com a defensora de les conquestes socials que la crisi econòmica dels darrers anys ha posat en perill. "Sí, és veritat que els representant del partits que han estat manegant durant 40 anys la ciutat afirmen ara que es dedicaran en cos i ànima al benestar dels veïns. Jo els hi preguntaria, i què han estat fent durant tots aquests anys que no es nota?", ha exclamat aconseguint l'aplaudiment del públic.

Els motius pels quals Fontana dóna suport a BComú són, principalment dos: el fet que no siguin un partit, sinó la unió de diverses forces d'esquerres "que no esperen fer servir els recursos abundants de l'Ajuntament per nodrir la seva organització i finançar les campanyes futures". El segon motiu és que no han demanat crèdits bancaris per finançar-se, fet que Fontana creu que els dona "llibertat" per prendre decisions.

stats