SUSPENSIÓ DEL TC
Política 30/09/2014

Els sindicats d'estudiants es mobilitzen per exigir fer la consulta "sigui quina sigui" la sentència del TC

AEP, AJEC, FNEC, En Lluita, SEPC, SUMEM, Universitats per la Independència i Acció UAB avisen el Govern que no es conformaran amb unes eleccions anticipades i convoquen vaga a les universitats i centres de secundàries

Ara
1 min
Concentració a la UB convocada per #Estudiants9N

BarcelonaEls sindicats d'estudiants i organitzacions AEP, AJEC, FNEC, En Lluita, SEPC, SUMEM, Universitats per la Independència i Acció UAB, agrupats en la plataforma #Estudiants9N, han anunciat aquest dimarts que convoquen una "jornada de lluita a tots els centres educatius de Catalunya" el 2 d'octubre que acabarà amb una manifestació a les principals ciutats amb el lema 'Aturem les classes, activem la democràcia'. Així mateix, aquests sindicats han convocat igualment una vaga de 48 hores els dies 7 i 8 d'octubre a les universitats i centres públics de secundària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu d'#Estudiants9N, segons el manifest que han presentat, és demostrar que la suspensió del Tribunal Constitucional (TC) no "ha de fer perdre la voluntat de construir un nou país més lliure, just i democràtic". "La consulta ha d’encaixar únicament amb la legalitat catalana. Exigim a les autoritats catalanes que compleixin el seu compromís: volem votar el proper 9 de novembre sigui quina sigui la sentència d'un Tribunal Constitucional que no reconeixem. No ens conformem amb unes eleccions anticipades", insisteix el text, que reclama celebrar la consulta encara que sigui desobeint el TC.

Aquesta plataforma, a banda dels sindicats d'estudiants que agrupa, també ha rebut suports com els de l'Assemblea Groga, la Intersindical-CSC o la sectorial de joves de l'ANC, l'Assemblea Nacional de Joves Independentistes.

stats