Política 16/06/2011

Esperanza Aguirre ja torna a ser la presidenta de la Comunitat de Madrid

Es fixa com a reptes governar "per a tothom" i afavorir "la recuperació econòmica"

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa candidata del PP, Esperanza Aguirre, ja torna a ser la presidenta de la comunitat autònoma. Aquest matí ha pres possessió a la Real Casa de Correos, la seu del govern regional, a la madrilenya Puerta del Sol. A l'acte hi han assistit el vicepresident tercer del govern espanyol, Manuel Chaves; el president del PP, Mariano Rajoy; l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, i el delegat de la Generalitat a Madrid, Jordi Casas, entre moltes altres personalitats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de prometre el càrrec per tercer mandat consecutiu, Aguirre ha fet un breu discurs per fixar les seves dues grans prioritats durant els quatre anys següents. Ha assegurat que afavorirà "la recuperació econòmica" perquè "els més desafavorits i els joves recuperin l'esperança i l'optimisme". També s'ha fixat un repte polític: que al final del mandat, els qui ara l'han votat i els qui no reconeguin que ha "governat per a tothom".

Aguirre no ha pogut avui contenir les llàgrimes i ha hagut d'interrompre diverses vegades el discurs, amb aplaudiments d'ànims del públic assistent. La presidenta s'ha emocionat molt quan ha agraït el suport de la seva família aquests últims temps, marcats pel tumor que li van haver d'extirpar en un pit.

stats