Política 03/07/2014

Aguirre proposa una "auditoria a fons" del model autonòmic aprofitant el procés català

La presidenta del PP reclama al seu partit fer les reformes que convingui, posant l'accent en la despesa

Efe
1 min

MadridLa presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha reclamat aquest dijous una "auditoria a fons" del funcionament de l'estat autonòmic a partir de la crisi motivada pel "desafiament secessionista" de Catalunya. Ho ha dit en una intervenció al campus de FAES, on ha presentat al president valencià, Alberto Fabra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent del PP ha afirmat que és moment d'analitzar com ha funcionat el model autonòmic i ha recordat que un dels seus principals objectius, el de "satisfer les aspiracions de nacionalistes catalans i bascos", no s'ha complert.

Per això, ha demanat analitzar "críticament, sense por", l'experiència i preguntar-se "fins a quin punt ha valgut la pena" la creació del model i el seu desenvolupament.

Aquesta pot ser una de les conseqüències positives de la crisi motivada pel "desafiament secessionista", ha afegit Aguirre, convençuda que hi ha una oportunitat per reformar el que no funcioni, començant per la despesa. "Tot això cal fer-ho sense por i escoltant, més que mai, als ciutadans", ha insistit.

stats