Política 27/10/2014

Aguirre demana "perdó" als ciutadans per haver confiat en Francisco Granados

La presidenta del PP de Madrid es declara "profundament avergonyida" i insta a tornar a tenir un partit "net"

Joan Rusiñol
1 min
La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, avui, després de l'operació Púnica, en què ha estat detingut Francisco Granados, que havia estat el seu vicepresident a la Comunitat de Madrid / EFE

MadridLa presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha comparegut aquesta tarda davant dels mitjans de comunicació per admetre que se sent directament "responsable" d'haver nomenat Francisco Granados com a conseller del seu govern i com a secretari general dels populars madrilenys. Per això, en diverses ocasions, ha demanat "perdó" als ciutadans i als militants del seu partit per haver-los demanat la confiança en "aquest senyor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aguirre ha començat la seva intervenció assegurant que se sent "profundament avergonyida" per aquest comportament i ha afirmat que no pensa amagar-se en les fórmules habituals en aquestes situacions, com les que apel·len a la presumpció d'innocència o a esperar l'última paraula del jutge.

Ha fet autocrítica pels diversos escàndols –sense citar-los– que afecten el seu partit. En aquesta línia, comprèn que els ciutadans estiguin "farts" de la corrupció política i ha denunciat que el PP ha dilapidat la imatge de partit "net" que tenia quan va arribar al govern el 1996 en contraposició al PSOE d'aquell moment. Per això, creu que els populars han de fer un esforç ràpid per recuperar aquell patrimoni davant dels ulls dels ciutadans.

El discurs de contundència pel qual ha apostat contrasta amb la defensa que ha fet de l'exsecretari general del PP Ángel Acebes. Està convençuda que "no s'ha emportat ni un duro". "No es pot posar tothom al mateix sac", ha subratllat.

stats