Política 10/03/2015

Aguirre afirma que la confecció de la llista electoral no serà "un exercici de poder"

La candidata del PP a l'Ajuntament de Madrid avaluarà en audiència pública els aspirants a ser regidor

Efe
1 min
Esperanza Aguirre en una imatge d'arxiu. EFE

MadridLa candidata del PP a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, ha afirmat que si dóna especial rellevància a la composició de la seva candidatura "no és per un exercici de poder" sinó perquè, per llei, els membres del govern local han de formar part de a llista, no en poden ser persones alienes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha explicat en roda de premsa després de la reunió del Comitè de Direcció de Madrid, que ha emprès els primers passos per donar el "tret de sortida" a la campanya electoral per als comicis locals i autonòmics del maig.

Aguirre ha recordat que segons una sentència del Tribunal Constitucional els membres d'un govern municipal han de ser necessàriament regidors elegits a les urnes i per això cal tenir "tanta cura" amb les persones que inclou en la seva llista, "no per un exercici de poder".

També ha anunciat que els seus acompanyants a la candidatura hauran de passar els "exàmens" que es van establir per als candidats després de destapar la trama Púnica, audiències que seran obertes al públic i que, segons ha dit, no són una novetat. "Això està inventat des de l'administració espanyola a Amèrica al segle XVI", ha reblat.

stats