Política 01/09/2014

Esperanza Aguirre carrega contra "l'exhibició d'odi" dels trabucaires de Cardedeu

"¿Com tractarien els independentistes catalans als qui no ho són en una república independent?", es pregunta

Europa Press
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha alertat aquest dilluns de l'aparició d'una "dictadura del pensament únic" si els "independentistes de veritat" no condemnen les "exhibicions d'odi", com l''afusellament' simulat davant l'habitatge d'un regidor del PP a la localitat barcelonina de Cardedeu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aguirre ha recordat en un article a l''Abc', recollit per Europa Press, el que va passar en aquest municipi el 17 d'agost. La dirigent del PP ha criticat que el nacionalisme vigent pretengui "idealitzar com a nota pintoresca i exòtica" aquest fet, emmarcat "en la reconstrucció del passat que es volen inventar". Afirma que els trabucaires no eren més que persones "fora de la llei" a l'estil de "Robin Hood o Luis Candelas, que menyspreaven l'autoritat i les lleis establertes".

"Els trabucaires han fet una exhibició d'odi a qui no pensa com ells", ha etzibat Aguirre. Diu que, davant d'això, "ningú pot romandre impassible ni mirar cap a un altre costat".

"Si la llei actual no permet castigar exemplarment els que participen en aquestes menyspreables exhibicions, de la mateixa manera que si no permet castigar els que pinten dianes al País Basc sobre la imatge dels que no pensen com ells o no se sotmeten als seus dictàmens, caldrà canviar la llei i aviat", ha defensat la presidenta dels populars madrilenys.

Crítica al nacionalisme català

Això l'ha portat a preguntar als "nacionalistes més radicals" com tractarien en una república catalana independent els que arribessin a la conclusió que el nacionalisme "és una ideologia vuitcentista, retrògrada, reaccionària i font de les pitjors violències dels últims cent anys en la història d'Europa".

I és que considera que si els "independentistes de veritat" no reaccionen davant aquesta "agressió" seria com si anunciessin "una dictadura del pensament únic, on a qui discrepa més li valdrà estar calladet, com han hagut de fer sempre els pobres ciutadans quan els ha tocat viure sota una dictadura".

stats