Política 10/05/2012

L'ajuntament de Pioz, a Guadalajara, necessitarà 7.058 anys per pagar el deute

Hisenda es mostra contrària a les àrees de gestió metropolitanes i a les mancomunitats de municipis

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha explicat avui, en un esmorzar informatiu a Madrid, que un municipi de la demarcació de Guadalajara necessitarà 7.058 anys per eixugar el seu deute, i un altre de Terol, 462. Són municipis que han planificat amb aquests terminis el volum per anar abonant les quantitats que tenen pendents amb els proveïdors. No ha volgut especificar, però, quins són.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat aquesta tarda l'agència de notícies EFE, el poble és Pioz, un municipi de 3.500 habitants de l'Alcarria. L'alcaldessa, Amèlia Rodríguez, que governa des de l'any passat, és del PP i atribueix la greu situació de les finances municipals a l'anterior equip de govern del PSOE. El deute és, segons la presidenta del consistori, de 16 milions d'euros.

Segons ha explicat, dades com aquestes posen de relleu la necessitat de "canviar" el sistema a fons. "La reordenació municipal és inevitable", ha assegurat. Ha avançat que a finals de mes hi haurà un informe llest sobre la llei de bases de règim local i que, més endavant, serà el torn de la llei d'hisendes locals.

Beteta, però, ja ha avançat algunes de les directrius de la nova etapa. Per exemple, s'ha mostrat contrari a les àrees de gestió metropolitanes i a les mancomunitats de municipis però, en canvi, ha parlat de "reforçar el paper de les diputacions". També ha deixat clar que hi haurà fusió de municipis, però sempre de manera consensuada amb les comunitats autònomes i de forma voluntària.

stats