HORITZÓ ELECTORAL
Política 30/08/2015

Albert Rivera: "Juguem contra un equip dopat pels diners públics"

Ciutadans promet una auditoria dels comptes de la Generalitat si governa, per "destapar l'olla i netejar" la institució

Efe
2 min
Arrimadas i Rivera, en la presentació de la candidatura de C's / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat aquest diumenge que "està acostumat" a jugar contra "un equip dopat pels diners públics", en referència als partits catalans que advoquen per la independència, encara que ha dit que la seva formació "té una altra energia, que és la il·lusió". "Jugarem amb les seves regles de joc i tot i així els guanyarem", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha fet aquestes declaracions en l'acte de presentació de campanya del seu partit per a les eleccions autonòmiques catalanes del 27 de setembre, per a les quals Ciutadans presenta Inés Arrimadas com a candidata. "Vull poder dir que hem fet història i vèncer el nacionalisme a les urnes", ha dit Rivera, que ha afegit que "comença l'etapa més important de la democràcia a Catalunya".

El president de Ciutadans ha dit que "no valen les excuses per no anar a votar el 27 de setembre", encara que ha criticat que Artur Mas hagi convocat els comicis coincidint amb el pont de la Mercè (24 de setembre), festiu a Barcelona, ciutat en la qual, segons Rivera, els independentistes recolliran pitjors resultats. En aquest sentit, el líder del partit ha ironitzat sobre la data de les eleccions i ha assegurat que "tot és molt neutral i objectiu: convoca les eleccions en pont i s'apropia de l'11 de Setembre de tots els catalans per començar la campanya electoral". "Artur Mas busca desmobilitzar els ciutadans i per això s'ha de cridar la gent a les urnes, igual o més que en unes generals, perquè ens estem jugant fins la nostra nacionalitat, el nostre passaport, i guanyarem el 27 de setembre", ha augurat Rivera.

El president de Ciutadans ha elogiat la candidata Arrimadas i ha assegurat que ell vol "tenir una presidenta de la Generalitat que té coneixements de l'empresa i el dret, que parla quatre idiomes i que té només 34 anys, amb tot per fer". Rivera ha assegurat que, malgrat que no repeteix com a candidat del seu partit a Catalunya, atès que concorrerà a les eleccions generals de final d'any, col·laborarà intensament en la campanya dels comicis catalans. "Arribem en el nostre millor moment i el 27 de setembre, si fem les coses bé, podem fer història, perquè no només cal guanyar; cal pensar en el dia 28, estem pensant ja en què farem el 28, a diferència d'altres", ha conclòs.

L'únic partit que pot netejar les institucions

Així mateix, Rivera ha assegurat que, si el seu partit governa a Catalunya, farà una auditoria dels comptes públics de la Generalitat, per "destapar l'olla i netejar" la institució. Segons Rivera, el PP i el PSOE "han pactat amb els Pujol i amb Esquerra Republicana i han fet els ulls grossos de tota la corrupció de 30 anys". "A nosaltres no ens diran que no fem una auditoria quan arribem, que no estirem aquest fil, que no mirem aquell 3%, perquè nosaltres som l'únic partit d'Espanya que podem netejar les institucions sense que ningú ens aixequi el telèfon per dir que no ho fem", ha afegit Rivera.

Arrimadas també s'ha referit a aquesta possible auditoria i ha assegurat que "ja està bé de polítics que han robat i de polítics que han tapat els que han robat". "Farem una auditoria per veure qui ha robat, perquè el debat identitari no ens pot distreure del que realment importa", ha afegit Arrimadas, qui ha assegurat que s'han malgastat "diners, temps i oportunitats per tapar les retallades i la nefasta gestió".

stats