Política 15/06/2011

García Albiol nomena el seu govern i l'organitza en quatre grans àrees

El leitmotiv de la campanya, Seguretat i Convivència, dependran del mateix regidor: Miguel Jurado

Acn
2 min

BarcelonaL'alcalde Badalona, Xavier García Albiol, ja ha nomenat el seu govern, que s'organitzarà en quatre grans àmbits: Govern, Economia i Hisenda, Territori i Atenció a les Persones. Aquesta estructura representa una reducció de l'organigrama anterior, que el PSC, CiU i ERC van distribuir en set àrees de govern. García Albiol ha fusionat regidories per tal de poder repartir totes les responsabilitat de govern entre els onze regidors del PP. Per exemple, dues de les principals prioritats que García Albiol havia ressaltat que tindria el nou govern municipal, Seguretat i Convivència, dependran del mateix regidor: Miguel Jurado.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També s'han fusionat regidories com Promoció Econòmica, Comerç i Turisme. Segons el nomenament del nou govern de Badalona, que ha fet públic aquest dimecres García Albiol, la nova regidora de Govern i Recursos Interns serà Maria Jesús Hervàs. L'àmbit d'Economia i Hisenda, per la seva banda, se'l repartiran els regidors Ramon Riera, que assumirà Hisenda, i Rosa Bertran, que serà la responsable de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme.

L'àmbit de Territori aglutinarà tres regidories: Via Pública i Mobilitat, que assumirà Daniel Gràcia; Medi Ambient, que liderarà Sònia Egea, i Seguretat Convivència i Participació, en mans de Miguel Jurado. La fusió de Seguretat i Convivència en única regidoria és un dels canvis més significatius del nou govern de García Albiol, després que el nou alcalde assenyalés aquests temes com les seves principals prioritats. García Albiol assumirà directament les competències d'Urbanisme -dins d'aquest àmbit de Territori-, com ja va fer el seu antecessor, Jordi Serra.

La quarta pota del nou govern de Badalona serà el d'Atenció a les Persones. D'aquesta gran àrea hi penjaran la regidoria d'Educació, Esports i Joventut, que assumirà Juan Fernández; Serveis Socials i Salut, per a David Gómez, i Cultura i Ciutadania, que estarà en mans de Montserrat Salgado. La regidoria de Polítiques d'Igualtat creada per l'anterior govern desapareix i les seves competències quedaran absorbides des de l'àrea d'Atenció a les Persones.

stats