Política 01/09/2015

Albiol veu "histerisme" en l'independentisme davant la reforma del TC proposada pel PP

El vicesecretari d'organització dels populars, Fernando Martínez-Maíllo, nega que la iniciativa sigui només per frenar el procés sobiranista

Efe / Europa Press
2 min
L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, durant la roda de premsa d'ahir, en la qual va exposar les conclusions de la investigació oberta per l'Ajuntament.

BarcelonaEl candidat del PP a la Generalitat, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dimarts que veu "histerisme" entre les files independentistes davant la proposta de reforma de la llei orgànica del Tribunal Constitucional (TC) amb la qual es penalitzaria els qui incomplissin les seves sentències.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans, Albiol ha assenyalat com a exemple d'aquesta sensació les declaracions de la vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, a la qual ha afirmat que veu "nerviosa".

Albiol ha contestat a la vicepresidenta que no es tracta d'una mesura intimidatòria, ja que el que "és perillós" i "crearia por" seria que tirés endavant l'"aventura" del projecte independentista d'Artur Mas i Junts pel Sí.

El candidat popular, que ha visitat Gavà acompanyat pel vicesecretari d'organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, també ha carregat contra Ciutadans: els ha recriminat que tinguin "paraules molt maques" per defensar la unitat d'Espanya, però que "els tremolin les cames" quan toca passar a l'acció.

També ha censurat l'"ambigüitat" dels socialistes, tant del PSOE com del PSC, i ha considerat la seva resposta a la iniciativa popular com una mostra de la seva falta de projecte.

Martínez-Maíllo nega que la reforma sigui pel procés

El vicesecretari d'organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha qualificat de "molt sensata i racional" la reforma del TC, però ha negat que l'hagin impulsat només per frenar el procés sobiranista.

"No es fa exclusivament per frenar el desafiament sobiranista", ha apuntat durant una reunió del comitè de campanya del PP a Girona, però ha deixat clar que, en cas que hi hagi una resolució sobre aquesta qüestió, s'haurà de complir.

Per a Martínez-Maillo, hi havia un "buit legal" en aquest àmbit, i ha insistit que l'única cosa que persegueix el seu partit és dotar de mecanismes el TC perquè es compleixin les seves resolucions judicials. També ha reivindicat que el PP és l'únic partit que pot acabar amb el procés per separar Catalunya de la resta d'Espanya que planteja la candidatura Junts pel Sí: "Centrarem la campanya electoral contra els que venen el separatisme com un projecte positiu per a Catalunya, quan és negatiu i condueix a més pobresa".

Segons la seva opinió, els sobiranistes "es dediquen a enganyar els ciutadans perquè una Catalunya separada d'Espanya estarà fora de la UE" després de les recents declaracions de la cancellera alemanya, Angela Merkel, apel·lant a Catalunya a respectar la legalitat espanyola i europea.

stats