Política 13/07/2015

Sánchez-Camacho reivindica "realisme econòmic" davant del "ridícul" d'Artur Mas

La presidenta dels populars insisteix en un nou sistema de finançament "més just i equilibrat"

Efe
2 min
Alícia Sánchez-Camacho, aquest matí / ACN

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha reivindicat aquest dilluns el "realisme econòmic" que assegura que aportarà el seu partit al 27-S, amb mesures com reformar el sistema de finançament, davant del "ridícul" del bloc sobiranista i del president Artur Mas, al qual "ja no el volen ni els seus".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a la seu del PPC a Barcelona, Sánchez-Camacho ha remarcat que el sector independentista, immers en un debat sobre una possible llista única per al 27-S, està "oferint un espectacle ridícul i lamentable i el que més és Artur Mas, que ha portat Catalunya a aquesta situació".

"Crec que no hem tingut en la legislatura un president de la Generalitat però ara els seus, els independentistes, no el volen ni a ell", ha afirmat Sánchez-Camacho, en al·lusió a la proposta de CUP i ERC que no hi hagi polítics a la llista única, que integrarien només membres de la societat civil.

En aquest context, Sánchez-Camacho ha indicat que és "l'hora de la política del reformisme i del realisme econòmic, i d'abandonar la política del bucle i de la marmota -del procés sobiranista- que porta Catalunya a la decadència i al ridícul més evidents".

Proposta de finançament autonòmic

En aquest sentit, la líder del PPC ha asseverat que el seu partit impulsarà "una renovació profunda" del sistema de finançament autonòmic, perquè sigui "més just i equilibrat" entre el que aporta i rep Catalunya, però ho farà, ha remarcat, amb "el consens entre totes les comunitats autònomes".

Ha asseverat que el programa electoral del seu partit per a les catalanes del 27 de setembre inclourà rebaixes dels tributs que s'han imposat en l'última legislatura des de la Generalitat, així com la reducció del tràmit català de l'IRPF.

Sobre Grècia

Després del cas de Grècia, Sánchez-Camacho ha advertit Mas que "el cost polític dels tramposos recau en la societat" i ha asseverat que el procés sobiranista està suposant una "barrera" per al creixement de les inversions, de l'ocupació i de l'activitat econòmica a Catalunya.

La senadora ha alertat, també, que ni els "populismes independentistes ni els de Syriza, Podem o Ada Colau" aportaran "res positiu" a la societat catalana.

Preguntada per què es va parlar "poc" de Catalunya en la conferència política del PP del passat cap de setmana, Sánchez-Camacho ha considerat que un "partit seriós" com el seu no té la necessitat de dedicar "més temps" a l'"espectacle lamentable" que segons el seu parer està protagonitzant Artur Mas.

stats