Política 02/09/2013

Sánchez-Camacho ironitza que s'haurà de dirigir a Forcadell perquè Mas està a les seves ordres i a les de Junqueras

El PP aborda la situació de Catalunya durant la primera reunió de l'executiva del partit

Acn
2 min

MadridLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, considera que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i ERC marquen "el guió de la política catalana" i ha lamentat que Artur Mas "sigui un ostatge dels que impulsen la cadena independentista i d'ERC".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si veiem que el guió i qui marca la pauta política a Catalunya és Forcadell, ens haurem de dirigir a ella", ha ironitzat Sánchez-Camacho, tot afegint que "el Govern i Mas semblen estar a les ordres de Junqueras, de Forcadell i de l'ANC". Durant la primera reunió de l'executiva del Partit Popular, s'ha abordat també la situació de Catalunya i han reiterat que "la sobirania nacional resideix en tot el poble i no només en una part".

La presidenta del PPC ha fet aquestes declaracions després de la reunió de l'executiva nacional del partit a la seu del carrer Gènova. Camacho ha insistit que l'ANC ja "va impulsar la Diada l'any passat" i ha afegit que també "van portar el president de la Generalitat a convocar unes eleccions anticipades".

Per la presidenta del PP català, "la prioritat ha de ser la sortida de la crisi i la convivència de tots els espanyols", i ha criticat l'actuació de Mas perquè, a parer seu, "Catalunya i els catalans mereixen un president al servei de la solució dels problemes reals de Catalunya, que són la greu crisi econòmica i la desocupació".

Així mateix, Camacho ha assegurat que "el PP no permetrà que s'autoritzi una partida pressupostària per pagar una consulta il·legal o per pagar actes que estigui impulsant la senyora Forcadell. Si ho estan fent ells, que ho paguin ells, però no amb els impostos dels catalans", ha sentenciat.

Per la seva banda, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha explicat que l'executiva nacional del partit ha abordat la situació de Catalunya. Amb tot, Cospedal s'ha mostrat poc incisiva i ha explicat que el partit ha acordat mantenir la postura de "defensa de l'ordenament jurídic, de defensa de la nació espanyola i de defensa d'una Espanya que no s'entén sense Catalunya i d'una Catalunya que no s'entén sense Espanya, i la defensa de la sobirania nacional que resideix en tot el poble espanyol i no només en una part". Rajoy contestarà a Mas que faci servir els procediments legals

La presidenta del PPC ha assegurat que Mariano Rajoy respondrà la carta que Artur Mas li va enviar el passat mes de juliol, en què li demanava pactar la celebració d'un referèndum, perquè "és la seva responsabilitat estar sempre obert a contestar i a escoltar les peticions de qualsevol comunitat autònoma". Tot i això, ha subratllat que la missiva es contestarà "des del sentit comú i la legalitat i dient-li a aquells que pretenen trencar la sobirania nacional o modificar la Constitució que tenen uns procediments legals per fer-ho".

"De cap manera la sobirania nacional podrà ser infringida per aquells que pretenen fer-ho fora de la llei", ha apuntat la presidenta del PPC, per afegir que "el PP a Espanya i a Catalunya és l'únic garant de la sobirania nacional i de la unitat d'Espanya davant la falta de lideratge i davant el criteri diferent del PSOE i del PSC".

stats