El govern espanyol exigeix "responsabilitat" a Joaquín Almunia

Mariano Rajoy esquiva ara demanar-ne la dimissió

El govern espanyol ha exigit aquest divendres al vicepresident de la Comissió Europea i comissari de la Competència, el socialista Joaquín Almunia, "responsabilitat i prudència" a l'hora de fer reflexions. Almunia va irrita l'executiu del PP per avançar que caldrà deixar caure alguna entitat financera no sistèmica. La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha recomanat que no s'avancin possibles mesures que en aquests moments "no són ni segures ni certes".

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha esquivat aquest divendres demanar la dimissió del vicepresident europeu, hores després que el PP instés el polític socialista a plegar. El mandatari europeu s'ha reunit a primera hora del matí amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la Moncloa.

La número 2 del govern espanyol ha afirmat després que la trobada ha estat "positiva" i que s'hi ha parlat d'Europa, de les reformes que cal fer per "reforçar" l'euro i assumptes estrictes del departament de la Competència. Sobre l'ofensiva del PP contra Almunia, ha assegurat que el govern espanyol no "valora" des de la Moncloa les actuacions del partit.

Més continguts de