Política 11/01/2012

El PSOE acusa les comunitats governades pel PP de la desviació del dèficit

Els socialistes voten en contra del paquet de mesures de contenció del govern espanyol i que avui convalida el Congrés dels Diputats

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl portaveu del grup socialista al Congrés, José Antonio Alonso, ha acusat avui directament algunes de les comunitats autònomes governades pel PP de ser les causants de l'augment de dos punts percentuals de desviació del dèficit, 20.000 milions d'euros. El diputat del PSOE ha assegurat que "no seria lògic que el govern espanyol no discrimini" entre les autonomies que "malgasten" i les que no.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest punt, Alonso ha diferenciat les governades per la dreta i per l'esquerra espanyola i ha citat València com a exemple negatiu i Andalusia com a exemple de bones pràctiques. La bancada socialista l'ha aplaudit i s'ha sentit una forta remor de la bancada popular, que retreuen a l'executiu socialista andalús els presumptes casos de corrupció dels EROs falsos.

Alonso ha assegurat que l'administració general de l'Estat va complir amb el dèficit i que, per tant, si la desviació provenia de les comunitats governades pel PP, Rajoy "sabia abans de les eleccions quan, com i quant" farien les retallades i ho van "amagar" als electors. El portaveu socialista ha parlat d'"engany" de Rajoy als ciutadans i li ha exigit que "doni la cara" a la tribuna del Congrés.

El principal grup de l'oposició ha reclamat que expliqui com estalviarà com a mínim 36.000 milions (si el dèficit finalment és del 8%) i ha alertat que una tisorada d'aquest volum afectarà de forma "tremenda" la recuperació econòmica. Per això, el PSOE vota avui en contra de les mesures urgents que va aprovar el consell de ministres perquè les consideren el camí equivocat i lamenta que no hi ha hagut diàleg previ.

stats