Publicitat
Publicitat

Amaiur farà grup parlamentari propi només amb els diputats de la comunitat autònoma basca

El setè, navarrès, no ha pres possessió i ho farà més endavant, amb el grup constituït. La decisió envia ERC al grup mixt

Cop d'efecte d'Amaiur al Congrés. L'esquerra abertzale constituirà el grup parlamentari només amb els sis diputats que va obtenir a la comunitat autònoma basca, i el setè, de Navarra, no ha pres possessió. Així compleixen el reglament que exigeix tenir més de cinc diputats i el requisit de tenir el 15% dels vots en cada circumscripció on es van presentar. A Biscaia, Guipúscoa i Àlaba van aconseguir aquest percentatge, i a Navarra, no. 

Per dissimular, des d'Amaiur aleguen oficialment "motius personals" pel fet que el diputat de Navarra, Sabino Cuadra, encara no hagi pres possessió, tot i que
admeten, però, que això "facilita" les coses de cara a tenir grup propi. Un cop estigui constituït, Cuadra prendrà acta de l'escó i s'integrarà al grup, tot i que nominalment estarà adscrit al mixt.

Aquesta decisió enterra la voluntat d'ERC de pactar amb Amaiur la constitució d'un grup conjunt, i si no troben cap altra alternativa, els tres diputats republicans hauran d'anar al grup mixt.


21D

Més continguts de