Publicitat
Publicitat

Rajoy demana a Amaiur que "influeixi" perquè ETA es dissolgui ja

L'esquerra abertzale exigeix al president espanyol que afronti "les causes i les conseqüències del conflicte polític" basc

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha contestat avui la primera pregunta d'Amaiur en una sessió de control al Congrés dels Diputats. Sobre el nou escenari basc, Rajoy ha recomanat al diputat abertzale Xabier Mikel Errekondo que "faci servir la seva influència, si en té", perquè ETA es dissolgui "de manera immediata, voluntària i sense condicions". Rajoy ha reiterat que el seu govern "complirà la llei" i que els membres de l'organització terrorista hauran de retre comptes davant la justícia "de forma individualitzada".

Errekondo li havia demanat que afrontés "les causes i les conseqüències del conflicte polític" basc que, segons ha dit, existia abans d'ETA i continua existint. El diputat basc ha plantejat el seu full de ruta per consolidar un "escenari d'esperança i il·lusió": crear una comissió de  víctimes, un relat compartit per la majoria de la societat basca, la "desmilitarització" d'Euskadi, l'apropament de presos i l'aplicació dels beneficis que permet la legislació penitenciària i el ple "respecte als drets humans, civils i polítics" dels bascos.

2018 anàlisi

Etiquetes

Més continguts de

2018 anàlisi
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT