POLÍTICA
Política 16/04/2013

Vila d'Abadal presenta a Mas la proposta de sobirania fiscal i li trasllada el suport dels ajuntaments

Els consistoris realitzaran un gest simbòlic de manera conjunta per escenificar el seu suport a la insubmissió fiscal

Acn
1 min

BarclonaEl president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, ha traslladat aquest dimarts el suport dels municipis al president de la Generalitat, Artur Mas, i al procés que ha de menar cap a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació. Vila d'Abadal s'ha reunit aquest dimarts amb Mas per traslladar-li la proposta presentada dilluns per l'AMI per tal que els consistoris adherits aprovin als plens acords en favor de la sobirania fiscal. L'alcalde de Vic ha anunciat, com a novetat, que els ajuntaments realitzaran un gest simbòlic de manera conjunta per escenificar el seu suport a la iniciativa, com ara aprovar una moció per la insubmissió fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els ajuntaments adherits a l'AMI celebraran un ple extraordinari el mateix dia per aprovar una proposta a favor de la sobirania fiscal. Paral·lelament, cada municipi pagarà per la seva banda l'IVA i l'IRPF a la hisenda catalana en comptes de l'espanyola. Vila d'Abadal ha explicat a Mas les iniciatives que està portant a terme a l'AMI i li ha comunicat que pot comptar amb el suport dels ajuntaments "com a instrument per assolir la independència de Catalunya".

"Estem amb el president, nosaltres no farem un referèndum pel nostre compte", ha dit Vila d'Abadal deixant clar que el procés que estan duent a terme els municipis depèn de la direcció que prengui la Generalitat. "Donem tot el nostre suport al president", ha manifestat, insistint que Mas té els ajuntaments al costat.

stats