Política 07/07/2019

L'AMI posposa al 27 de setembre la seva assemblea per "pair" els pactes municipals

Josep Maria Cervera encara no ha decidit si optarà a la reelecció com a president de l'entitat

Europa Press
1 min
L'AMI posposa al 27 de setembre la seva assemblea per "digerir" els pactes municipals

BarcelonaL'Associació de Municipis per la Independència (AMI) celebrarà la seva assemblea general el divendres 27 de setembre, dos mesos més tard del que estava previst, per "pair" els pactes municipals, alguns dels quals difícils d'assimilar entre l'independentisme. Fonts de l'entitat han explicat a Europa Press que probablement l'assemblea es farà a Manresa, tot i que encara han de trobar l'espai adequat, ja que els principals locals del municipi ja estan ocupats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de l'AMI, Josep Maria Cervera, que es va reunir dijous amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en el marc de les trobades per acordar una resposta unitària a la sentència del Tribunal Suprem, va reivindicar la transversalitat política i territorial de l'entitat, que integren 786 ajuntaments, les quatre diputacions –ara s'haurà de veure què passa amb la de Barcelona amb presidència socialista–, 37 consells comarcals i 9 entitats municipals descentralitzades. Aquesta transversalitat és el que l'entitat pretén preservar de cara a l'assemblea de setembre, després que els pactes post-26-M hagin provocat esquerdes en la relació entre JxCat i ERC a causa de les aliances segellades amb el PSC.

Fruit de la nova configuració municipal hi ha 65 ajuntaments que es podrien acabar sumant a l'AMI, però 34 que podrien abandonar-la, segons va reconèixer el mateix Cervera dijous.

L'assemblea general de l'AMI servirà també per renovar la presidència. Cervera (JxCat) podria optar a la reelecció, però encara no ha pres cap decisió i reconeix que li és difícil compatibilitzar el càrrec amb l'alcaldia del Port de la Selva: "Estic a dues hores de Barcelona, i això s'ha de tenir en compte".

stats