Política 01/11/2014

L'ANC i Òmnium Cultural celebren que el Govern segueixi endavant amb el 9-N

Carme Forcadell i Muriel Casals demanen als ciutadans la participació a la consulta per reivindicar les ''llibertats democràtiques''

Acn
2 min
Carme Forcadell i Muriel Casals, en una imatge de fa uns dies

BarcelonaTant Òmnium Cultural com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han valorat positivament aquest dissabte que el Govern hagi decidit tirar endavant el procés participatiu del 9-N i animen els ciutadans a formar-ne part. Muriel Casals creu que és ''incomprensible'' l'actitud del govern espanyol i la seva ''aversió al joc democràtic'' i ha destacat la ''comunió'' entre els representants polítics catalans i el carrer. Als atacs de la democràcia, diu Muriel, responem amb ''més democràcia''. Carme Forcadell defensa que per ''dignitat democràtica'' i per reclamar llibertats cal anar a votar el 9-N i ''expressar l'opinió''. Assegura que està d'acord a recórrer a instàncies internacionals si és necessari. La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, creu que ara ja s'estan reivindicant les ''plenes llibertats'' del país i ''la capacitat de decidir''. Considera ''incomprensible'' l'actitud del govern espanyol pel fet de ser un país demòcrata i dins la Unió Europea. Per Muriel hi ha una ''aversió al joc demòcrata''. Casals també ha destacat que hi ha una bona ''comunió" entre el carrer i els representats polítics en el sentit de dir que ''volem democràcia''. Davant dels ''atacs a la democràcia'', ha afegit Casals, ''contestem amb més democràcia''. Per Muriel Casals també és important que els partits pro consulta tornin a anar a la una amb el 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, ha dit que estan ''contents'' que el Govern hagi anunciat continuar endavant i ha fet una nova crida a la participació perquè ''tothom vegi que tenim ganes d'expressar la nostra opinió''. Confia que les paraules del conseller Homs aquest dissabte al matí es mantindran i que el dispositiu continuarà igual. Forcadell creu que s'ha d'anar a votar per ''dignitat democràtica''. La presidenta de l'ANC també ha dit que donarà suport al Govern si decideix portar a instàncies internacionals el recurs del govern espanyol al Tribunal Constitucional pel procés participatiu del 9 de novembre.

stats