Política 22/05/2015

Unes 1.300 candidatures de 600 municipis, adherits al compromís independentista de l'ANC

L'entitat sobiranista promou un manifest que implica comprometre's amb el caràcter "plebiscitari" del 27-S i a adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència

Ara
1 min
Unes 3.000 persones participen a l'assemblea general de l'ANC / ARA

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet públiques aquest divendres, a la traca final de la campanya, les candidatures que han signat el compromís independentista que promou l'entitat, sota el nom de "Els Ajuntaments per la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Del total de 947 municipis, són prop de 1.300 candidatures de més de 600 municipis que han signat el manifest per garantir el caràcter "plebiscitari" de les eleccions del 27-S i posar el consistori al "servei" de la Generalitat si hi ha una majoria als comicis de setembre que avalen el full de ruta independentista. Els signants del manifest també es comprometen a adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència.

El llistat ha comptat, segons l'entitat, amb el compromís de Xavier Trias (CiU), Alfred Bosch (ERC), Maria José Lecha (CUP-Capgirem BCN) i Ignasi Planas (Millor Barcelona). A Lleida, fins a cinc candidatures s’han sumat al compromís: Antoni Postius (CiU), Juli Otal (ERC), Eduard R. Baches (ICV), Francesc Gabarrel (CUP-Crida) i Josep Ramon Mòdol (MES). A Girona, han estat Carles Puigdemont (CiU), Maria Mercè Roca (ERC), Laia Pelach (CUP) i Andreu Garriga (SI) els que han signat. Finalment, Tarragona ha comptat amb el compromís d’Albert Abelló (CiU), Pau Ricomà (ERC), i Laia Estrada (CUP).

stats