Política 27/02/2015

Carme Forcadell: "Ni estem cansats ni ens cansarem fins a aconseguir la independència"

La presidenta de l'Assemblea Nacional insufla moral de victòria a les bases sobiranistes i adverteix que ja no toleraran "més pèrdues de temps ni dilacions ni retards", però tampoc "més picabaralles, entrebancs i desacords", i demana unitat d'acció política i fermesa en la construcció de les estructures d'estat

Marc Colomer / Núria Orriols
2 min

Cornellà de LlobregatÈpica i moral de victòria en el retorn de Carme Forcadell després de tres mesos d'activitat pública de baixa intensitat. La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana ha advertit aquest divendres des de la Fira de Cornellà de Llobregat que l'organització independentista no acusa el cansament i està a punt per encarar el camí cap al 27-S, la votació, ara sí, "definitiva". "Ni estem cansats ni ens cansarem fins a aconseguir la independència", ha clamat Forcadell davant un auditori entregat de gairebé 2.000 persones.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un intent de recuperar per a l'ANC el lideratge del procés independentista, Forcadell ha advertit que ja no toleraran més dilacions, ni picabaralles ni febleses en la construcció de les estructures d'estat: "Demanem a les nostres institucions i representants polítics que tinguin sentit d'estat i de país. No volem més pèrdues de temps ni dilacions ni retards, no volem més picabaralles, entrebancs i desacords. Volem unitat en l'acció política i fermesa per construir les estructures d'estat necessàries per a la futura República Catalana".

L'únic camí viable per al canvi

La presidenta de l'Assemblea ha posat l'accent en el valor social de la independència en vincular-la directament a regeneració democràtica, justícia social i benestar de la ciutadania. "La independència és lluitar contra les desigualtats, contra els desnonaments, contra la pobresa energètica, és lluitar pel benestar de tots i no pel benefici d'uns quants. És tenir tribunals democràtics que permetin convocar referèndums i votar, i defensar la llibertat d'expressió de tots els ciutadans i també la dels jutges".

En un missatge dirigit clarament a contrarestar l'efecte que puguin tenir en l'independentisme moviments com Podem, Forcadell ha defensat que la plena sobirania nacional és "l'única possibilitat de canvi". "Som els únics capaços de canviar aquest país, els que hi vivim, vinguem d'on vinguem, parlem com parlem i ens sentim com ens sentim", ha asseverat. I ho farà, diu, una societat civil musculada, que "no falla mai", però també gràcies al fet que "l'estat espanyol tampoc falla mai. Sempre ajuda".

stats