POLÍTICA
Política 10/07/2014

"Mr. President, Catalans vote freedom #9N2014": la crida al món de l'ANC

L'entitat independentista comença aquest cap de setmana un estiu d'alta activitat amb el principal objectiu d'"interpel·lar" destacats líders internacionals pensant en l'endemà de l'eventual declaració d'independència

M.colomer
1 min

Barcelona"Mr. President, Catalans vote". Aquest és el missatge que acompanyarà aquest dissabte a Badalona un mosaic gegant de 15 per 30 metres amb la imatge icònica del president dels Estats Units, Barack Obama. Badalona donarà així el tret de sortida a 11 caps de setmana de crida internacional als principals líders europeus i mundials per "interpel·lar-los" davant el contenciós Catalunya-Espanya i la voluntat de la majoria social catalana d'exercir el dret a decidir el 9 de novembre. L'entitat que lidera Carme Forcadell substitueix enguany el "volem votar" del 2013 per un determinat "votarem" d'aquest 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Perquè la Diada Nacional d'aquest any estarà encaminada principalment a l'horitzó immediat del 9 de novembre. "L'important aquest any no és l'Onze de Setembre, sinó el 9 de novembre", ha afirmat en roda de premsa Forcadell. Per això els mosaics amb la imatge dels principals líders mundials aniran acompanyats per un segon mosaic amb la imatge d'una urna amb l'etiqueta #SíSí. Els mosaics interpel·laran, a més d'Obama, Jean Claude Junker i Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande, David Cameron, Matteo Renzi, Ban Ki-moon, Dilma Rousseff, el papa Francesc i Fredik Reinfeldt; tots ells, líders que "seran claus" en el procés de reconeixement de l'eventual proclamació d'independència.

'V' a tot el territori

Més enllà dels mosaics gegants, que comencen dissabte i se succeiran tots els caps de setmana d'estiu fins al 6 de setembre, les assemblees territorials de l'ANC impulsaran també centenars de 'ves' humanes per escalfar motors per a la gran 'v' del dia Onze de Setembre, a la confluència dels carrers Gran Via i Diagonal de Barcelona. L'ANC detallarà la setmana que ve en una altra compareixença de premsa els preparatius per a la jornada reivindicativa de l'Onze de Setembre d'aquest any.

stats